Γιάννης Τριήρης: Το τελευταίο μίλι

Γιάννης Τριήρης: Το τελευταίο μίλι
Δευτέρα, 25/03/2024 - 08:31

Οι αποκαλύψεις είναι ραγδαίες και συγκλονιστικές. Τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το φονικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθίζουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου την κυβέρνηση Μητσοτάκη, τουλάχιστον στη συνείδηση της κοινωνίας.

Η τελευταία αποκάλυψη δε, για «κρατική μονταζιέρα» που στήθηκε αμέσως μετά τον τραγικό χαμό της ζωής των 57 νέων ανθρώπων που επέβαιναν στην μοιραία αμαξοστοιχία στα Τέμπη, προκειμένου οι ευθύνες να αποδοθούν μόνο σε ανθρώπινο λάθος και να αθωωθούν οι υπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ, ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής από μέρους της κοινωνίας.

Και παρά την γενικευμένη κατακραυγή που αποτυπώνεται πεντακάθαρα και στις δημοσκοπήσεις, για την διαχείριση της τραγωδίας στα Τέμπη, η κυβέρνηση συνεχίζει να αμύνεται επιτιθέμενη, κατηγορώντας κατά την πάγια τακτική της όλους τους άλλους εκτός από την ίδια.

Έφθασε μέχρι του σημείου, μέσω των τρολ που διαθέτει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να ρίχνει λάσπη ακόμη και στους χαροκαμένους γονείς των θυμάτων των Τεμπών γιατί δήθεν δεν θρηνούν τα παιδιά τους αλλά εμφανίζονται «καλλωπισμένοι» όταν δίνουν τη μάχη τους για δικαίωση, τιμώντας έτσι τη μνήμη των παιδιών τους.

Και δεν σταμάτησε εκεί η κυβέρνηση. Κατηγόρησε τους γονείς και όλους όσοι μάχονται για να αποδοθεί δικαιοσύνη, ως κομματικά υποκινούμενους. Τέτοια αναλγησία. Τέτοιος κατήφορος.

Και χθες, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ξαναχρησιμοποίησε το αίολο επιχείρημα της, ότι όποιος δεν συμφωνεί μαζί της είναι εχθρός της πατρίδας και της δημοκρατίας.

Ο λαλίστατος κυβερνητικός εκπρόσωπος, αντί απαντήσεων για την αποκάλυψη της «μονταζιέρας» που στήθηκε με τις συνομιλίες του σταθμάρχη της Λάρισας, επιτέθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης που ζήτησαν εξηγήσεις και κατηγόρησε τους πολιτικούς αρχηγούς ως υπονομευτές του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Απλά γιατί έθεσαν κρίσιμα ζητήματα σε μια υπόθεση που η κυβέρνηση θέλει να συσκοτίσει, πράγμα για το οποίο την εγκαλούν, εκτός από την αντιπολίτευση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

«Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη. Γιατί αν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια. Δυστυχώς, η συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει. Γι’ αυτό το έχουμε ζητήσει και έχουμε στείλει επιστολή στην Κομισιόν. Δεν είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε αυτό. Δεν είμαστε οι νομοθέτες», είπε πριν μερικές ημέρες η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) Λάουρα Κοβέσι, πιστοποιώντας έτσι με τον πλέον επίσημο τρόπο την αδιαφάνεια με την οποία κινείται η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Και χθες επιβεβαιώθηκαν τα λεγόμενα της, καθώς είδε το φως της δημοσιότητας η προσπάθεια παραποίησης των στοιχείων του δυστυχήματος, με τη διαρροή μονταρισμένου υλικού από την κυβέρνηση σε φιλοκυβερνητικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, που έσπευσαν να τα κάνουν σημαία για να στηρίξουν τη θέση περί ανθρώπινου λάθους και να την αθωώσουν πολιτικά.

Τα ψέματα όμως τελειώνουν. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διανύει το τελευταίο μίλι της.

ΥΓ. Όσον αφορά την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου μετά την αποκάλυψη της «κυβερνητικής μονταζιέρας» ότι την πολεμούν οικονομικά συμφέροντα, τα οποία μάλιστα προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την χώρα, μόνο γέλωτα μπορούν να προκαλέσουν.