Γιάννης Τριήρης: Άρχισαν … τα όργανα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Γιάννης Τριήρης: Άρχισαν … τα όργανα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Παρασκευή, 22/03/2024 - 06:40

Για πολλούς άργησε να συμβεί το … μοιραίο για τον πρωθυπουργό, αλλά τελικά συνέβη. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι πλέον ο «καταλληλότερος» για πρωθυπουργός, αλλά ούτε και ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός.

Για να συμβεί αυτό βέβαια χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από 4,5 χρόνια διακυβέρνησης και τρεις νικηφόρες για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εθνικές εκλογές, αλλά το κλίμα πλέον στην κοινωνία είναι πολύ βαρύ.

Και η σταγόνα που φαίνεται ότι ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης των Ελλήνων πολιτών είναι το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, όχι μόνο για την απώλεια 57 ανθρώπινων ζωών, στην πλειοψηφία τους νέων ανθρώπων, αλλά και για τη διαχείριση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Και όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, μετά από ατυχείς κυβερνητικούς χειρισμούς, -και αυτή η κυβέρνηση έχει να επιδείξει πάμπολλους- , όσο και αν επιχειρείται να γίνει επικοινωνιακή διαχείριση για να μην πέσουν τα βάρη σε πρωθυπουργούς και πρωτοκλασάτους υπουργούς, η κοινωνία αποδίδει τις ευθύνες σ’ αυτούς που τις έχουν.

Και όπως όλα δείχνουν έστω και αργά η ελληνική κοινωνία αρχίζει να αποδίδει ευθύνες και στην Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η χθεσινή δημοσκόπηση της Metron Analysis το κατέδειξε με κάθε σαφήνεια.

Μέσα σε ένα μήνα η ΝΔ έχασε 5 μονάδες στην πρόθεση ψήφου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχασε από τον «Κανένα» τον «τίτλο» του καταλληλότερου πρωθυπουργού και από τον Δημήτρη Κουτσούμπα του ΚΚΕ την «δημοφιλία» μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Και όλα αυτά συνέβησαν το διάστημα που ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του κομπορρημονούν για τις δήθεν μεγάλες μεταρρυθμίσεις τους σε παιδεία και υγεία, με την έγκριση της λειτουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας και την ιδιωτικοποίηση της δημόσια υγείας με την καθιέρωση επί πληρωμή από τους ασθενείς απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία.

Βέβαια οι πολίτες στην πλειοψηφία τους, όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, δεν έχουν μόνο αντιρρήσεις για τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης που ευνοούν τους λίγους σε βάρος των πολλών, αλλά ζουν καθημερινά τόσο τον εφιάλτη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας που η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί ή δεν θέλει να αντιμετωπίσει, όσο και την ανασφάλεια για τις ζωές και τις περιουσίες τους από την έκρηξη της εγκληματικότητας που η κυβέρνηση δείχνει ανίκανη να καταπολεμήσει.

Ο κατήφορος, έστω και δημοσκοπικά, μόλις άρχισε και οι ενδείξεις συγκλίνουν ότι θα συνεχιστεί και στις κάλπες. Η περίοδος χάριτος μάλλον λαμβάνει τέλος.