Γιάννης Τριήρης: Εθελοτυφλία, αλλά … ούτε εμείς είμαστε κορόιδα

Γιάννης Τριήρης: Εθελοτυφλία, αλλά … ούτε εμείς είμαστε κορόιδα
Πέμπτη, 19/10/2023 - 06:33

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε, χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μίλησε για όλα τα ζητήματα και τα προβλήματα της σκληρής πραγματικότητας αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι εθελοτυφλεί και συνάμα επιχειρεί να παραπλανήσει τους πολίτες.

Θα σταθώ στα όσα ανέφερε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και ειδικότερα στο μεγαλύτερο, που δεν είναι άλλο από την αισχροκέρδεια στην αγορά και την ακρίβεια που πλήττει μέχρις εξουθενώσεως τα νοικοκυριά.

Λοιπόν, ο πρωθυπουργός, εμφανίστηκε αδικαιολόγητα αισιόδοξος και προφήτευσε ότι «οι τιμές κάποια στιγμή θα αποκλιμακωθούν». Προφανώς και εθελοτυφλεί, γιατί το διεθνές και το εσωτερικό περιβάλλον δεν δικαιολογούν καμία αισιοδοξία.

Ο πόλεμος που συνεχίζεται στην Ουκρανία και ο νέος πόλεμος που ξέσπασε στο Ισραήλ, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα έχουν ως αντίκτυπο και την άνοδο των τιμών, όχι μόνο στην ενέργεια, αλλά και σε όλα τα είδη κατανάλωσης. Αυτά έχουν οι πόλεμοι, μετά τις απώλειες ανθρώπινων ζωών δυστυχώς.

Και συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την παρελκυστική ρητορική του, προφανώς γιατί δεν έχει να προτείνει λύσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ισχυριζόμενος ότι ναι μεν υπάρχει ακρίβεια αλλά «οι μόνιμες αυξήσεις των εισοδημάτων ήρθαν για να μείνουν».

Ποιες θα αυξήσεις θα μείνουν; Αυτές που ήδη έφαγε ο πληθωρισμός και όπως δείχνουν τα επίσημα ευρωπαϊκά στοιχεία τα πραγματικά εισοδήματα των Ελλήνων μειώθηκαν σχεδόν σε διψήφιο ποσοστό τα τελευταία χρόνια;

Φανταστείτε να μην παίρναμε και αυτές τια πενιχρές αυξήσεις μετά από μια δεκαετία και βάλε σκληρών μνημονιακών χρόνων.

Πάμε τώρα στην αισχροκέρδεια. Είπε ο πρωθυπουργός ότι η κυβέρνηση του έχει πολύ μεγάλα πρόστιμα και συνέχισε αυτάρεσκα σε πρώτο ενικό «θα εξακολουθώ να το κάνω».

Μάλιστα αναφέρθηκε και σε παραδείγματα δείχνοντας ότι αγνοεί όμως ακόμη και τιμές βασικών ειδών όπως τα στυλό. «Θέλω να θυμίσω ότι εμείς βάλαμε πρόστιμο σε εταιρείες που έκαναν πλασματικές εκπτώσεις: αυτό το στυλό κάνει 10 ευρώ, το αυξάνω στα 20 ευρώ και μετά λέω ότι κάνω έκπτωση 50% για να ξαναπάει στα 10 ευρώ . Αυτό είναι κοροϊδία», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε ισχυριζόμενος ότι οι εκπτώσεις που γίνονται τώρα είναι πραγματικές γιατί η κυβέρνηση του ξέρει τις τιμές αφετηρίας.

« Δεν είμαστε και εμείς κορόιδα», είπε και προφανώς το ίδιο πρέπει να απαντήσουμε και εμείς προς τον πρωθυπουργό. Ούτε εμείς είμαστε κορόιδα και βλέπουμε τι συμβαίνει στην ασύδοτη αγορά.

Και στη συνέχεια το τερμάτισε, εκτοξεύοντας ψευτοαπειλές προς τις μεγάλες πολυεθνικές για τις υψηλές τιμές των προϊόντων λέγοντας «αν νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι καμία μπανανία στην οποία μπορούν να πουλάνε τα ίδια προϊόντα σε πολύ ακριβότερες τιμές, χωρίς να μας δικαιολογούν την αύξηση του κόστους, είναι βαθιά νυχτωμένοι».

«Aν χρειαστεί να τα βάλουμε και με πολυεθνικούς κολοσσούς θα το κάνουμε, γιατί αυτοί ουσιαστικά πουλάνε τα ίδια προϊόντα σε άλλες αγορές. Κάντε λίγο υπομονή και θα δείτε τι είναι ακριβώς αυτό το οποίο εννοώ» πρόσθεσε.

Άντε να δούμε πόσο πρέπει να περιμένουμε για να τα βάλει ο Κ. Μητσοτάκης με τις πολυεθνικές.