Γιάννης Τριήρης: Το «αλάθητο» και οι … ηχηρές απουσίες

Γιάννης Τριήρης: Το «αλάθητο» και οι … ηχηρές απουσίες
Τετάρτη, 05/10/2022 - 08:52

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά ότι στην τελική ευθεία προς τις εκλογές σκοπεύει να πορευτεί με το σύνθημα … πάντα φταίνε οι άλλοι.

Τι είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός; Ότι η κυβέρνηση του τα έχει κάνει όλα τέλεια και ότι «υπάρχει, η γενικότερη αίσθηση στους πολίτες ότι αυτή η κυβέρνηση παράγει πολύ και σημαντικό έργο. Όπως υπάρχει και η αίσθηση, ότι υπάρχει ένα σημαντικό απόθεμα εμπιστοσύνης παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε».

Βέβαια ο πρωθυπουργός, σε μια αποστροφή του, αναγνώρισε ότι η «κοινωνία περνάει δύσκολα, έχει μεγάλη αβεβαιότητα για τον χειμώνα που έρχεται».

Και πάνω που κάποιος θα έλεγε ότι τουλάχιστον, έστω για τα προσχήματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει ότι έχουν γίνει τεράστια λάθη από τον ίδιο και την κυβέρνηση του που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνία, επανήλθε άμεσα στη διατήρηση του … «αλάθητου» του.

Και επέρριψε όλες τις ευθύνες για τα δεινά των Ελλήνων … «στην εισαγόμενη κρίση η οποία προέκυψε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά κατώτερος των περιστάσεων, καθώς εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από τις διεθνείς συγκυρίες και να αναζητά άλλοθι στην επικίνδυνη ασυνεννοησία και απραξία του συνόλου σχεδόν των Ευρωπαίων ηγετών.

Η αλήθεια, όμως, που οι πολίτες βλέπουν καθαρά -τουλάχιστον όσοι δεν είναι φανατικοί οπαδοί του Κ. Μητσοτάκη- είναι ότι ακόμη και αν τα προβλήματα είναι «εισαγόμενα» υπάρχουν σίγουρα «εγχώριες» λύσεις.

Και δεν το ξέρουν μόνο οι πολίτες, αλλά και πολλοί βουλευτές του. Κάποιοι μάλιστα … τόλμησαν να του το πουν ξεκάθαρα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως ο Γιώργος Κουμουτσάκος, που υπογράμμισε την ανάγκη η κυβέρνηση να πατάξει τα φαινόμενα αισχροκέρδειας.

«Την ακρίβεια οι πολίτες μπορούν ως ένα βαθμό να την κατανοήσουν. Αντιλαμβάνονται ότι ουσιαστικά είμαστε αντιμέτωποι με συνθήκες πολέμου. Με την αισχροκέρδεια όμως οι άνθρωποι εξοργίζονται. Την εισπράττουν ως μεγάλη αδικία», φέρεται να είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

Και δεν είναι μόνο η αισχροκέρδεια, στην οποία αναφέρθηκε ο βουλευτής της ΝΔ. Και η ακρίβεια θα μπορούσε να περιοριστεί. Στον κ. Μητσοτάκη, συνεχώς προτείνεται από την αντιπολίτευση να προβεί σε μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα για συγκράτηση των τιμών, όπως άλλωστε έχουν πράξει και άλλα κράτη, αλλά τίποτα. Διεκδικεί το αλάθητο και δεν δέχεται προτάσεις από πολιτικούς αντιπάλους.

Αν συνεχίσει αυτή την τακτική πάντως πολιτικούς αντιπάλους δεν θα πρέπει να αναζητά μόνο στα κόμμα της αντιπολίτευσης, αλλά και μέσα στο «δικό» του κόμμα.

ΥΓ. Στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ έλαμψαν δια της απουσίας τους οι πρώην πρόεδροι του κόμματος και πρώην πρωθυπουργοί Κώστα Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς. Πολιτικά αυτό μπορεί να ερμηνευθεί και ως ηχηρή απουσία.