Γιάννης Τριήρης: Υποκλοπές, αντιπερισπασμός και … «λεφτά υπάρχουν»

Γιάννης Τριήρης: Υποκλοπές, αντιπερισπασμός και … «λεφτά υπάρχουν»
Πέμπτη, 11/08/2022 - 06:34

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μια ακόμη επιχειρεί να εφαρμόσει την «τέχνη» του αντιπερισπασμού και της παραπλάνησης προκειμένου να καταφέρει να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη κρίση που ξέσπασε στην κυβερνητική του θητεία, το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Αρκετές φορές στα τρία και πλέον χρόνια που κυβερνά τη χώρα, τα κατάφερε, προβάλλοντας τα κακώς κείμενα της διακυβέρνησης του, -πάντα με τη «βοήθεια» των φιλικών του ΜΜΕ-, ως απόρροια διεθνών συγκυριών ή διαστρεβλώνοντας πλήρως την πραγματικότητα ως αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα αποδώσουν καρπούς στο μέλλον.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση των παρακολουθήσεων πολιτικών του αντιπάλων και δημοσιογράφων, όμως, τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για τον πρωθυπουργό.

Όποια δικαιολογία και αν επιχείρησε να προβάλλει έπεσε στο κενό.

Και έτσι άρχισε να εφαρμόζει εκ νέου στρατηγικές αντιπερισπασμού και παραπλάνησης.

Γιατί μόνο ως αντιπερισπασμός μπορεί να θεωρηθεί η «είδηση» που κυκλοφόρησε, χθες, ότι το 2018 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αρχηγός της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε πέσει και αυτός «θύμα» παρακολουθήσεων, καθώς κάποιοι «ιδιώτες» υπέκλεπταν τις συνομιλίες του με τη σύζυγο και την κόρη του.

Δεν φταίει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης που παρακολουθούσε το τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη, γιατί γι΄ αυτό ακριβώς τον κατηγόρησε ευθέως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ξαφνικά έγινε και αυτός «θύμα» υποκλοπών από κάποιους άγνωστους ιδιώτες.

Παραμύθια της Χαλιμάς, τα περί παρακολούθησης του κ. Μητσοτάκη, που δεν μπορεί να δώσει πειστικές απαντήσεις στις κατηγορίες σύσσωμης της αντιπολίτευσης για τις πλήρως εξακριβωμένες υποκλοπές του κ. Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη.

Και ταυτόχρονα με τον αντιπερισπασμό έρχεται και η παραπλάνηση.

Τις τελευταίες ημέρες ολοένα και πληθαίνουν οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για παροχές. Μέχρι και ο «φειδωλός» υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε δηλώσεις του έταξε λαγούς με πετραχήλια στους ψηφοφόρους για το επόμενο διάστημα. Αυξήσεις συντάξεων, μειώσεις άμεσων και έμμεσων φόρων, κατάργηση εισφορών, επιδοτήσεις για ενέργεια. Και ενώ μέχρι σήμερα ήταν πράγματι προσεκτικός και δεν παρέλειπε σε κάθε του δήλωση να επισημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνονται αφειδώς παροχές γιατί πρωτίστως πρέπει να διασφαλιστεί η δημοσιονομική ισορροπία, τώρα ελέω … υποκλοπών, αυτά ξεχάστηκαν. Και όπως ο ίδιος είπε έχουμε και «καβάτζα» 39 δις. ευρώ.

Κάτι από τα «λεφτά υπάρχουν» αρχίζει να θυμίζει η πολιτική της κυβέρνησης.

Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του, οι τακτικές αυτές αντιπερισπασμού και παραπλάνησης των ψηφοφόρων, δεν δίνουν πάντα τη νίκη στις εκλογές.

Κάποιος από τους συμβούλους του -αν ακούει κάποιον- θα πρέπει να τον ενημερώσει πως όταν ξεσπούν σκάνδαλα που απειλούν τη Δημοκρατία και τις προσωπικές ελευθερίες των πολιτών, τα «ευκολόπιστα θύματα» γίνονται σκληροί επικριτές.