Με την Αλ. Σδούκου συναντήθηκε η ΕΛΕΤΑΕΝ - Στο επίκεντρο η πρωτοβουλία Urban Blades

Με την Αλ. Σδούκου συναντήθηκε η ΕΛΕΤΑΕΝ - Στο επίκεντρο η πρωτοβουλία Urban Blades
Δευτέρα, 08/01/2024 - 08:44

Ένα τραπέζι συνεδριάσεων από παλιό πτερύγιο ανεμογεννήτριας κοσμεί πλέον το γραφείο της Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κας Αλεξάνδρας Σδούκου.

Το τραπέζι κατασκευάστηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Urban Blades της ΕΛΕΤΑΕΝ. Σκοπός της πρωτοβουλίας Urban Blades είναι να μετατρέπονται παροπλισμένα πτερύγια από ελληνικά αιολικά πάρκα σε προϊόντα αστικού εξοπλισμού, παγκάκια, παιδικές χαρές, έπιπλα κλπ.

Με την ευκαιρία αυτή, η ΕΛΕΤΑΕΝ παρουσίασε στην Υφυπουργό την πρόσφατη καμπάνια της για την Αιολική Ενέργεια με κεντρικό μήνυμα: «Ζούμε την κλιματική κρίση - Ας δούμε και τη λύση: Αιολική Ενέργεια, η δική μας ενέργεια». Οι αφίσες που φιλοξενήθηκαν στο ΜΕΤΡΟ της Αθήνας και το έντυπο που έχει μοιραστεί σε 50.000 πολίτες, ενημερώνουν για τα οφέλη της αιολικής ενέργειας και για τα βασικά αριθμητικά της δεδομένα σήμερα στην Ελλάδα. Μπορείτε να δείτε το υλικό, τα μηνύματα και την τεκμηρίωση της καμπάνιας με βάση την πρωτοβουλία ask4wind στο δικτυακό τόπο της ΕΛΕΤΑΕΝ: https://eletaen.gr/campaign2023_poster/

Περισσότερα για την ανακύκλωση ανεμογεννητριών μπορείτε να δείτε εδώ: https://ask4wind.gr/cons-myth04/

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Urban Blades, έως σήμερα έχουν διαθέσει παροπλισμένα πτερύγια στην ΕΛΕΤΑΕΝ οι Vestas, ΔΕΗ Ανανεώσιμες, MORE και Intrakat.