DIMKAT: Kατασκευή φωτοβολταϊκών σταθμών 10 MW για την γαλλική Smart Energies

DIMKAT: Kατασκευή φωτοβολταϊκών σταθμών 10 MW για την γαλλική Smart Energies
Unsplash
Τετάρτη, 05/04/2023 - 16:52

Την κατασκευή Φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής ισχύος 10MW ανέλαβε η DIMKAT CONTSRUCTION για λογαριασμό της Γαλλικής εταιρείας SMART ENERGIES.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας η εταιρεία ανέλαβε υπηρεσίες σχεδιασμού και μελέτης, προμηθειών του απαραίτητου εξοπλισμού κατασκευής, εργασιών εγκατάστασης και παράδοση σε πλήρη λειτουργία 16 φωτοβολταϊκών σταθμών στην περιοχή της Κοζάνης. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοόινωση, το cluster των 16 έργων αποτελείται από 11 Φ/Β σταθμούς των 500kW, 2 Φ/Β σταθμούς των 700kW και 3 Φ/Β σταθμούς του 1MW και η ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να ανέλθει σε 15,5GWh/έτος.

Επίσης με την υλοποίηση του έργου η εταιρεία θα αναλάβει τη συντήρηση και εύρυθμη λειτουργία των Φ/Β σταθμών για τα επόμενα 5 έτη.

Η εταιρεία έχει προχωρήσει σε αναλυτικό σχεδιασμό και μελέτη προκειμένου να παρέχει στον πελάτη της την βέλτιστη τεχνική λύση, τηρώντας πάντα τα εθνικά και διεθνή πρότυπα απαιτήσεων για ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις καθώς επίσης και με σεβασμό προς το περιβάλλον και αναμένεται να ολοκληρώσει την κατασκευή των Φ/Β σταθμών κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

«Είμαστε χαρούμενοι για την ανάθεση του έργου κατασκευής Φ/Β σταθμών 10 MW στην DIMKAT CONSTRUCTION από μία καταξιωμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία στην ανάπτυξη ενεργειακών έργων μικρής και μεσαίας κλίμακας και πιστεύουμε πως είναι η αρχή μίας καλής συνεργασίας» δήλωσε ο κ. Αντώνης Κατσέλης, Διευθύνων Σύμβουλος της DIMKAT CONSTRUCTION.

Η Γαλλική εταιρεία SMART ENERGIES είναι ένας ανεξάρτητος παραγωγός ενέργειας (IPP) που ειδικεύεται στην ανάπτυξη, χρηματοδότηση, κατασκευή και λειτουργία έργων ΑΠΕ.

Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 2012 και έχει έδρα στο Παρίσι. Διαθέτει ήδη χαρτοφυλάκιο ομίλου που αποτελείται από περισσότερες από 450 μονάδες σε λειτουργία ή υπό κατασκευή, συνολικής ισχύος περίπου 130 MW και κατέγραψε κύκλο εργασιών μεγαλύτερο των 30 εκατ. ευρώ το 2022.