Στη Βουλή οι καθυστερήσεις αντιλογισμού λογαριασμών για έργα ΑΠΕ

Στη Βουλή οι καθυστερήσεις αντιλογισμού λογαριασμών για έργα ΑΠΕ
Unsplash
Δευτέρα, 05/12/2022 - 18:10

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με την συνυπογραφή 15 ακόμα Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που αφορά στις αδικαιολόγητες και πολυετείς καθυστερήσεις αντιλογισμού λογαριασμών αγροτικών φωτοβολταϊκών και έργων ΑΠΕ με ενεργές συμβάσεις net-metering στην ΠΕ Φλώρινας και στη Δυτική Μακεδονία.

Η κ. Πέρκα και οι συνυπογράφοντες Βουλευτές σημειώνουν ότι εκτός του μηδαμινού ηλεκτρικού χώρου για τη σύνδεση των μικρών έργων ΑΠΕ που υλοποιούν ιδιοκτήτες κατοικιών, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και αγρότες, υπάρχουν πλέον εξώδικες διαμαρτυρίες προς τη ΔΕΗ Α.Ε. από αγροτοκτηνοτρόφους που έχουν επενδύσει χιλιάδες ευρώ εγκαθιστώντας φωτοβολταϊκούς σταθμούς στις εγκαταστάσεις τους, για συνεχόμενες ενδοσυμβατικές παραβάσεις από πλευράς της, αφού δεν προβαίνει σε δέσμευση των εκκαθαριστικών λογαριασμών ρεύματος, αλλά εξακολουθεί να τους αποστέλλει επιβαρύνοντάς τους με υπέρογκα χρηματικά ποσά και να μην πραγματοποιεί τον ενεργειακό συμψηφισμό ως οφείλει.

Η Βουλευτής Φλώρινας αφού στηλιτεύει τις συνεχείς αστοχίες και αδικίες των εξαγγελιών του ΥΠΕΝ αλλά και της κυβέρνησης της ΝΔ για την ενεργειακή μετάβαση, ρωτά τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας για το τι προτίθεται να κάνει για την άμεση επίλυση του προβλήματος και τον αντιλογισμό των λογαριασμών των αγροτικών φωτοβολταϊκών της ΠΕ Φλώρινας, αν θα αναλάβει η ΔΕΗ ΑΕ να τηρήσει τις υποχρεώσεις των συμβάσεων που σύναψε με τους αγροκτηνοτρόφους – παραγωγούς της περιοχής, ποιες ενέργειες έχει αναλάβει για την αναβάθμιση των δικτύων για την ένταξη όλων των μικρών φωτοβολταϊκών έργων της ΠΕ Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας και τέλος, τι πρόκειται να πράξει για να προχωρά άμεσα ο ενεργειακός συμψηφισμός των μικρών έργων ΑΠΕ της περιοχής.