Ο Όμιλος Μotor Oil και η UrbanAct δίνουν χρώμα στα σχολεία της Κορίνθου «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια»

Ο Όμιλος Μotor Oil και η UrbanAct δίνουν χρώμα στα σχολεία της Κορίνθου «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια»
Πέμπτη, 07/09/2023 - 11:10

O Όμιλος Motor Oil, στηρίζοντας έμπρακτα την τοπική κοινωνία του Νομού Κορινθίας και με Φροντίδα για τη Νέα Γενιά και τον Πολιτισμό, συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματος“Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια”, σε συνεργασία με την ΜΚΟ UrbanAct. Το πρόγραμμα αυτή τη φορά έλαβε χώρα στο3ο Δημοτικό σχολείο Κορίνθου. Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία τελείυπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, με τηνυποστήριξη του Δήμου Κορινθίων.

Η εικαστική παρέμβαση, που πραγματοποιήθηκε από τονκαλλιτέχνη «Life In Colour», είναι η τρίτη που υλοποιήθηκε σε σχολείο της Κορίνθου καιαποτελεί ένα βήμα στην προσπάθειά του Ομίλου να ομορφύνει τους εκπαιδευτικούς χώρους της πόλης μέσα από την πρωτοποριακή τέχνη της streetart με θεματικές που συμφωνούνται με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Στόχος του προγράμματος είναιτα σχολεία να γεμίσουν με πολύχρωμες και αισιόδοξες τοιχογραφίεςπου συμβάλλουν στη γνώση, στον σεβασμό στη διαφορετικότητα, στη χαρά της ζωής, της συνεργασίας, της αλληλοβοήθειας.

Η συμμετοχή στην υλοποίηση του προγράμματος είναι κίνηση που ευθυγραμμίζεταιαπόλυτα με τη φιλοσοφία του Ομίλου Motor Oilνα λειτουργεί ωςαναπόσπαστο μέλος των τοπικών κοινωνιώνστις οποίες δραστηριοποιείται, εφαρμόζονταςπρακτικές και δράσεις φροντίδας για τους συνανθρώπους μας.

Ειδικά σε ό,τι αφορά σεδράσεις που απευθύνονται στη νέα γενιά, ο Όμιλος με την ισχυρή πεποίθηση ότι τα παιδιά είναι το μέλλον μας, στηρίζει με συνέπειαπρωτοβουλίες και προγράμματαπου βελτιώνουν την καθημερινότητά τους.