Πόσο καίει ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας - Το κέρδος με το Ανακυκλώνω - Αλλάζω Θερμοσίφωνα

Πόσο καίει ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας - Το κέρδος με το Ανακυκλώνω - Αλλάζω Θερμοσίφωνα
Παρασκευή, 21/07/2023 - 11:50

Το πόσο ρεύμα καίει ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας είναι κάτι που απασχολεί τα νοικοκυριά, ενώ με το πρόγραμμα Ανακυκλώνω Αλλάζω Θερμοσίφωνα θα μηδενίσουν το σχετικό κόστος.

Ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας είναι μία πιο ενεργοβόρες συσκευές του σπιτιού, που μπορεί όμως να αντικατασταθεί με το πρόγραμμα Ανακυκλώνω - Αλλάζω Θερμοσίφωνα ή και χωρίς αυτό. Μάλιστα, αποτελεί από τις σημαντικότερες δαπάνες για ένα νοικοκυριό μετά την ηλεκτρική κουζίνα, το πλυντήριο και το ψυγείο. Υπολογίζεται ότι μια μέση οικογένεια σπαταλά το 15% της ημερήσιας ενέργειας που καταναλώνει στη θέρμανση ζεστού νερού.

Ένας μέσος ηλεκτρικός θερμοσίφωνας καταναλώνει περίπου 4 κιλοβατώρες την ώρα. το κόστος για μισή ώρα τη μέρα, είναι 1,5 ευρώ παραπάνω. Στον μηνιαίο λογαριασμό αυτό μεταφράζεται περίπου στα 45 ευρώ επιπλέον.

Ένας ηλεκτρικός θερμοσίφωνας που καταναλώνει 3 κιλοβατώρες την ώρα και ανάβει για μία ώρα την ημέρα κοστίζει 20 ευρώ το μήνα στο λογαριασμό ρεύματος.

Σημειώνεται ότι περίπου 100.000 νοικοκυριά θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα με ηλιακό.

Ολοκληρώθηκε η περίοδος των ενστάσεων στο Ανακυκλώνω Αλλάζω Θερμοσίφωνα και τώρα έρχονται τα τελικά αποτελέσματα. Σημειώνεται ότι ένας στους τρεις πολίτες που έκαναν αίτηση για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – ΑλλάΖΩ Θερμοσίφωνα» έχουν λάβει προσωρινή έγκριση για αντικατάσταση του ηλεκτρικού τους θερμοσίφωνα με σύγχρονο ηλιακό με επιδότηση

Πλέον θα ξεκινήσει η ανάρτηση των οριστικών πινάκων με τους τελικούς δικαιούχους που θα μπορέσουν να λάβουν τις ειδικές επιταγές για να μπει σε τροχιά υλοποίησης το εν λόγω πρόγραμμα που προσφέρει σημαντικά ποσοστά επιδότησης.

Σύμφωνα με τα στοιχειά του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων που είχαν υποβληθεί έως τις 20 Ιουνίου που έληξε η σχετική προθεσμία, ξεπέρασε τις 300.000, ενώ οι αιτήσεις που εγκρίνονται ανέρχονται σε 95.861 και οι οποίες έχουν συνολικό προϋπολογισμό 99.984.006 ευρώ καλύπτοντας όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα»: Βήμα - Βήμα τα αποτελέσματα

Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να μπει στην πλατφόρμα allazothermosifona.gov.gr θα πρέπει να κατέβει χαμηλά στη σελίδα και να κάνει κλικ εκεί που λέει «Είσοδος στην ψηφιακή πλατφόρμα αιτήσεων» κάτω από τον διακριτικό τίτλο: «Θέλω να αλλάξω τον παλιό μου θερμοσίφωνα». Αμέσως μετά θα του ζητηθεί να εισάγει τους κωδικούς Taxisnet και να πατήσει σύνδεση. Με την ορθή εισαγωγή των εν λόγω κωδικών του ζητείται επιπλέον να πατήσει «συνέχεια» στη διαδικασία αυθεντικοποίησης του χρήστη και μετά να κάνει κλικ στο κουμπί «Αποστολή».

Μόλις ολοκληρώσει τα παραπάνω σύντομα βήματα θα βρεθεί ο ενδιαφερόμενος στο περιβάλλον προσωρινής αξιολόγησης της αίτησής του και στο παράδειγμά μας ο δικαιούχος έχει λάβει «έγκριση» και δύναται να χρηματοδοτηθεί για την αντικατάσταση του ηλεκτρικού – ενεργοβόρου θερμοσίφωνα με σύγχρονο ηλιακό.