Εκλογές 2023: Με αυτές τις τιμές βενζίνης θα ψηφίσουν οι εκλογείς

Εκλογές 2023: Με αυτές τις τιμές βενζίνης θα ψηφίσουν οι εκλογείς
Παρασκευή, 19/05/2023 - 05:53

Σύμφωνα με το καθημερινό δελτίο επισκόπησης τιμών υγρών καυσίμων για τις 17 Μαίου η πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται στο 1,828 ευρώ ανά λίτρο.

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της 21ης Μαίου έχει ξεκινήσει και από αύριο οι εκλογείς που πηγαίνουν στα μέρη που θέλουν να ψηφίσουν θα περνάνε δωρεάν από τα διόδια. Το ερώτημα βέβαια είναι πόσο θα χρειαστεί για να «φουλάρουν» το αυτοκίνητό τους. Σύμφωνα με το καθημερινό δελτίο επισκόπησης τιμών υγρών καυσίμων για τις 17 Μαίου η πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται στο 1,828 ευρώ ανά λίτρο. Η τιμή της ξεκινά από το 1,78 στο Νομό Θεσσαλονίκης και φτάνει στο Νομό Κυκλάδων στα 2,089 ευρώ ανα λίτρο. Η τιμή του diesel πανελλαδικά διαμορφώνεται στο 1,539 ευρώ ανα λίτρο.

Σύμφωνα με πρατηριούχους μπορεί τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν μικρές αυξήσεις στη τιμή της αμόλυβδης, ωστόσο η τιμή της αμόλυβδης είναι σαφώς μειωμένη σε σχέση με τους προηγούμενες μήνες που άγγιζε και τα 2 ευρώ σε πολλές περιοχές, ενώ όπως αναφέρουν πρατηριούχοι από τη Μεγάλη Πέμπτη η τιμή της αμόλυβδης έχει μειωθεί κατά 8%.

Παράλληλα, επισημαίνουν πως με βάση το ΦΠΑ και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης η τιμή αυτή δεν μπορεί να κινηθεί χαμηλότερα. Την ίδια ώρα, υπάρχει σημαντική μείωση του κύκλου εργασιών στα πρατήρια. Πιο συγκεκριμένα το πρώτο πεντάμηνο του 2023, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2022 είναι μειωμένο κατά 10%.

Πώς κινήθηκε το πετρέλαιο θέρμανσης

Όπως αναφέρουν πρατηριούχοι στο iEnergeia.gr η κίνηση του πετρελαίου θέρμανσης κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Το θετικό ωστόσο είναι το γεγονός πως η τιμή του κινήθηκε χαμηλά, όμως αυτό δεν οδήγησε τους πολίτες να γεμίζουν τις δεξαμενές τους. Σε αυτό βέβαια έπαιξαν ρόλο και οι καλές καιρικές συνθήκες. Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έκλεισε στην τιμή που άνοιξε τον περασμένο Οκτώβριο. Υπενθυμίζεται πως τότε ήταν κατά 25λεπτά μειωμένο εξαιτίας της επιδότησης στην αντλία.

Τελευταία τροποποίηση στις 19/05/2023 - 12:58