Περιστέρης: Η Ελλάδα μπορεί να είναι ανεξάρτητη ενεργειακά ακόμη και εξαγωγέας

Περιστέρης: Η Ελλάδα μπορεί να είναι ανεξάρτητη ενεργειακά ακόμη και εξαγωγέας
Eurokinissi
Τρίτη, 14/02/2023 - 18:00

Ως ημέρα περηφάνιας χαρακτήρισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γ. Περιστέρης τη σημερινή ημέρα με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη μονάδα Πτολεμαΐδα 5 για την επίσκεψη του πρωθυπουργού.

Όπως ανέφερε, «κατά πρώτον θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εργαζομένους, τους συνεργάτες και όλες τις συνεργαζόμενες εταιρείες. Ανταποκρίθηκαν όλοι μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Να ευχαριστήσουμε την τοπική κοινωνία η οποία αγκάλιασε το έργο, την εταιρεία μας και τους εργαζομένους. Και να ευχαριστήσουμε βεβαίως και τη ΔΕΗ με την οποία είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία. Δεν μετανιώσαμε όταν στα πολύ δύσκολα χρόνια της ΔΕΗ συνδέσαμε τη βιωσιμότητα της εταιρείας μας με τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ Διότι πραγματικά αυτό που κάναμε είναι ένα έργο πολύ σημαντικό.
Θα ήθελα να κλείσω λέγοντας αυτό που είχαμε πει και στην υπογραφή της σύμβασης για την μονάδα, προς θεού δεν πρέπει να αφήσουμε τις εγχώριες πηγές ενέργειας. Ιδίως αυτές που έχουν μεγάλη εγχώρια προστιθέμενη αξία. Ο λιγνίτης όντως έχει ένα μεγαλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα από τις άλλες πηγές ενέργειας, αλλά με σταδιακή μείωση του φυσικού αερίου και αύξηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μπορούμε να κρατήσουμε την παραγωγή στην Ελλάδα και να είναι η Ελλάδα μια ενεργειακά ανεξάρτητη χώρα, ακόμη και εξαγωγέας.

Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας. Καλή αρχή.»