Με έμφαση στην ενεργειακή κρίση το 31ο Forum MONEY SHOW 2023

Με έμφαση στην ενεργειακή κρίση το 31ο Forum MONEY SHOW 2023
Τετάρτη, 25/01/2023 - 10:54

Το επιχειρηματικό και οικονομικό ΠολυσυνέδριοMoney Show, το σημαντικό οικονομικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας, θα λάβει χώρα για 31ηφορά, στις27, 28 & 29 Ιανουαρίου 2023στο ΞενοδοχείοHyatt Regency της Θεσσαλονίκης.

Το προφίλ του πολυσυνεδρίου, το οποίο αντλεί τη θεματολογία του -μεταξύ άλλων- από τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις προκλήσεις στην ενέργεια που διαμορφώνουν νέο γεωπολιτικό πλαίσιο, τον πρωτογενή τομέα, τα ζητούμενα για την ανάπτυξη και την αγορά εργασίας, παρουσίασαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαραντόπουλος και ο α΄αντιπρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου της πόλης (ΕΒΕΘ), Μανώλης Βλαχογιάννης.

Σύμφωνα με αυτούς, οι κύριοι τομείς που θα προβληθούν στο φετινό Money Show είναι :Τεχνολογίες – Καινοτομίες – Startups, Γεωργία και Αγροδιατροφή, Μακεδονική Κουζίνα, Ενέργεια, Ανακύκλωση – Περιβάλλον, Υποδομές, Τουρισμός, Κυκλική Οικονομίαενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην μελλοντική εξέλιξη της Κεντρικής Μακεδονίας.

Κεντρικός στόχος του Money Show είναι η δημιουργία ενόςυγειούς επιχειρηματικού περιβάλλοντοςμέσα από την ουσιαστική σύμπραξη των κρατικών φορέων, των εδραιωμένων αλλά και των νέων αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων, ώστε να προαχθεί και να επιταχυνθεί ο παράγοντας καινοτομία, επιτρέποντας την ανάδειξη νέων κλάδων και αγορών. Υπολογίζεται ότι οι επισκέπτες στην φετινή διοργάνωση θα ξεπεράσουν τους 10.000 ενώ έχουν προγραμματισθεί πάνω από 100 εκδηλώσεις.

moneyshow_Banner-03.jpg

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και την Organotecnica, σε συνεργασία με το ΕΒΕΘ και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Με σύνθημα «μοχλός ανάπτυξης και εξέλιξης», η φετινή διοργάνωση επιδιώκει ακριβώς αυτό: να αποτελέσει μοχλό εξέλιξης, δικτύωσης και ανάπτυξης συνεργειών, διευκρίνισε ο πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαραντόπουλο, επισημαίνοντας ότι οι κύριοι τομείς επί των οποίων αναπτύσσεται η θεματολογία της φετινής διοργάνωσης είναι: τεχνολογίες, γεωργία και αγροδιατροφή, ενέργεια και περιβάλλον, υποδομές, τουρισμός και πολιτισμός, χρηματοοικονομικά εργαλεία για τις επιχειρήσεις και η μελλοντική εξέλιξη της Θεσσαλονίκης ως μητροπολιτικής περιοχής.

Από την πλευρά του ο α΄αντιπρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου της πόλης (ΕΒΕΘ), Μανώλης Βλαχογιάννης. Δήλωσε: «Η φετινή διοργάνωση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις μείζονες προκλήσεις της εποχής, όπως είναι η ενεργειακή κρίση και η ανάταξη του παραγωγικού ιστού της χώρας», επισημαίνοντας ότι το Money Show μπορεί να δώσει καλύτερη εικόνα των ευκαιριών και των δυνατοτήτων που διανοίγονται για την ελληνική οικονομία γενικά και τη Βόρεια Ελλάδα ειδικότερα. Κεντρικός στόχος του Money Show είναι η δημιουργία ενός υγιούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος μέσα από την ουσιαστική σύμπραξη των κρατικών φορέων και των επιχειρήσεων, εδραιωμένων αλλά και νέων.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του Συνεδρίου

MONEYSHOW_GREEN_PROF_INVITATION._GR.png