Ομοσπονδίας Αρτοποιών: Δεν θα έχουμε πρόβλημα επάρκειας, θα έχουμε πρόβλημα ακρίβειας

Ομοσπονδίας Αρτοποιών: Δεν θα έχουμε πρόβλημα επάρκειας, θα έχουμε πρόβλημα ακρίβειας
Τρίτη, 01/11/2022 - 13:10

Σήμερα αγοράζουμε το αλεύρι 65 με 68 λεπτά το κιλό, όταν πριν από ένα χρόνο η τιμή του ήταν 35 λεπτά το κιλό.

Οι τιμές στα προϊόντα μας δεν έχουν αλλάξει, όμως περιμένουμε κι εμείς να δούμε που θα καταλήξει όλη αυτή η ιστορία με τα σιτηρά που είναι βασική πρώτη ύλη για την δουλειά μας, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος Ελισάβετ Κουκουμέρια.

Δεν θα έχουμε πρόβλημα επάρκειας διαβεβαίωσε, θα έχουμε όμως πρόβλημα ακρίβειας, γιατί οι τιμές όλων των προϊόντων που χρησιμοποιούμε θα εκτοξευτούν κι άλλο, τόνισε η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών, υπογραμμίζοντας ότι τα αρτοποιεία που ήδη μέχρι σήμερα έχουν κλείσει έφτασαν τα 215 και πίσω από αυτές τις επιχειρήσεις που έκλεισαν υπάρχουν οικογένειες, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στο «καλάθι του νοικοκυριού» η κυρία Κουκουμέρια το χαρακτήρισε «επικοινωνιακό κομμάτι». Δεν νομίζουμε ότι θα βοηθήσει στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κάθε νοικοκυριό σήμερα. Είναι ένα τρικ που σε βάθος χρόνου δεν θα φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Περιλαμβάνει το ψωμί το συσκευασμένο και το τυποποιημένο, όχι το φρέσκο. Ο κόσμος όμως επιλέγει το φρέσκο ψωμί γιατί είναι φθηνότερο και ποιοτικότερο, τόνισε. Ο έλεγχος των τιμών και της ακρίβειας θα έπρεπε να γίνεται στην πηγή και όχι στο ράφι, κατέληξε η αντιπρόεδρος των Αρτοποιών Ελλάδος.

Συμμετοχή της ΟΑΕ στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, για την στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών από της επιπτώσεις της υφιστάμενης ενεργειακής κρίσης.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία καλεί όλοι τους αρτοποιοούς να λάβουν μέρος στις όποιες μορφές κινητοποίησης ή κατά τόπους συγκεντρώσεις που οργανώνονται από τις τοπικές Ομοσπονδίες Επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων.

Η συγκέντρωση της κεντρικής κινητοποίησης των αρτοποιών από όλη την Ελλάδα της 9ης Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος και ώρα 11.00 π.μ, με την συμμετοχή των όμορων Ομοσπονδιών της Αττικής ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.