Πάιατ: Επιτυχημένος ο εταιρικός μετασχηματισμός της ΔΕΗ

Πάιατ: Επιτυχημένος ο εταιρικός μετασχηματισμός της ΔΕΗ
Eurokinissi
Τρίτη, 13/02/2024 - 17:37

Την εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ σε θέματα ενέργειας, ενεργειακής μετάβασης και ασφάλειας υπογράμμισε ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ σε συζήτηση σχετικά με το μέλλον της ολοκλήρωσης της Ανατολικής Μεσογείου, την ενεργειακή συνεργασία και την ενεργειακή μετάβαση που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον στο think tank Foundation for Defense of Democracies FDD.

Ο κ. Τζέφρι Πάιατ έκανε ιδιαίτερη μνεία στον IMEC, αλλά και στη επερχόμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ινδία.

Μίλησε ακόμα για την ένταξη της Ελλάδας στο Three Seas, αλλά και για τον “κάθετο διάδρομο” που ως πρωτοβουλία θα μειώσει την εξάρτηση χωρών της κεντρικής Ευρώπης και των Δυτικών Βαλκανίων από τα ρωσικά καύσιμα επισπεύδοντας παράλληλα την ενεργειακή μετάβαση στην περιοχή.

Μάλιστα ανέφερε πως νωρίτερα το πρωί συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, Γιώργο Στάσση, όπου συζήτησαν για τον επιτυχημένο εταιρικό μετασχηματισμό της εταιρείας, το νέο εγχείρημα στη Ρουμανία και την επιτάχυνση της ένταξης των ανανεώσιμων στην Ελλάδα και στις χώρες της περιοχής.