Δημόσια Διαβούλευση της ΡAΑΕY για την αναθεώρηση του Κανονισμού Μετρήσεων του ΕΣΦΑ

Δημόσια Διαβούλευση της ΡAΑΕY για την αναθεώρηση του Κανονισμού Μετρήσεων του ΕΣΦΑ
Τρίτη, 31/10/2023 - 14:45

Σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 69 του Νόμου 4001/2011, όπως ισχύει: «3. Με απόφαση της ΡΑΕ εγκρίνεται ο Κανονισμός Μετρήσεων που καταρτίζεται από το ΔΕΣΦΑ ΑΕ κατά τα οριζόμενα στον Κώδικα Διαχείρισης του ΕΣΦΑ.

Στον Κανονισμό αυτόν περιλαμβάνονται οι κανόνες, οι ελάχιστες προδιαγραφές ακρίβειας των μετρητικών διατάξεων, οι διαδικασίες, οι μέθοδοι και κάθε άλλη λεπτομέρεια σχετικά με τη μέτρηση Φυσικού Αερίου».

Η ΡΑAΕY, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς της αναφορικά με την έγκριση του Κανονισμού Μετρήσεων του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, θέτει σε δημόσια διαβούλευση την εισήγηση του ΔΕΣΦΑ για την 1η αναθεώρηση του Κανονισμού Μετρήσεων, όπως προτάθηκε από τον Διαχειριστή.

Η ΡΑΑΕΥ καλεί τους ενδιαφερόμενους να διατυπώσουν τυχόν απόψεις τους επί της συνημμένης εισήγησης του ΔΕΣΦΑ για την αναθεώρηση του Κανονισμού Μετρήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις απόψεις τους στη ΡΑΑΕΥ, με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή εγγράφως, έως και την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023.

Με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 5 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν. 2690/1999, ΦΕΚ Α’ 45) και λαμβάνοντας υπόψη τους σκοπούς της διαφάνειας και της πλήρους ενημέρωσης των ενδιαφερομένων, που εξ ορισμού επιδιώκονται και επιτυγχάνονται μέσω της δημόσιας διαβούλευσης, η ΡΑΑΕΥ θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων στη διαβούλευση καθώς και το περιεχόμενο των σχετικών εγγράφων, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο συμμετέχων αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του, επικαλούμενος και τεκμηριώνοντας σχετικά ειδικό λόγο, που άπτεται εμπορικού – επιχειρηματικού απορρήτου.

Συνημμένα αρχεία: 1.Εισήγηση ΔΕΣΦΑ για την αναθεώρηση του Κανονισμού Μετρήσεων