Η Avenir LNG αναθέτει τη διαχείριση τριών πλοίων τροφοδοσίας LNG στην Wilhelmsen Ship Management

Η Avenir LNG αναθέτει τη διαχείριση τριών πλοίων τροφοδοσίας LNG στην Wilhelmsen Ship Management
Τετάρτη, 13/09/2023 - 10:37

Η εταιρεία Avenir LNG Limited (Avenir), παγκόσμιος προμηθευτής ενέργειας για μικρής κλίμακας LNG και ιδιοκτήτρια πλοίων μεταφοράς αερίου, με έδρα το Λονδίνο, προχώρησε στην ανάθεση της διαχείρισης τριών πλοίων LNG Bunker στην Wilhelmsen Ship Management (Wilhelmsen). Τα πλοία που ανατέθηκαν είναι τα Avenir Achievement, Avenir Ascension και Avenir Aspiration.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτό το ταξίδι με τον νέο μας πελάτη, τηνAvenir, και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τη διαχείριση των υπερσύγχρονωνLNG bunkers, που παίζουν κομβικό ρόλο στην αδιάκοπη προσπάθεια του κλάδου για την ενεργειακή μετάβαση. Ανυπομονούμε για τις ευκαιρίες που θα προκύψουν από αυτή τη συνεργασία, αλλά και την σημαντική αξία που θα προσδώσει και στις δυοπλευρές,»δήλωσε ο κ. Carl Schou, CEO και Πρόεδρος της Wilhelmsen Ship Management.

Η Avenir αποτελεί μια νέα προσθήκη στο διευρυμένο πελατολόγιο της Wilhelmsen. Τα συγκεκριμένα πλοία διαχειρίζονταν μέχρι πρότινος η Hoegh LNG, ένας από τους τρεις blue-chip μετόχους της Avenir LNG, μαζί με τις Stolt Nielsen Ltd και Golar LNG.

«Η Hoegh LNG συνέβαλλε τρομερά στην επιτυχία της Avenir LNG από την ίδρυση της εταιρείας το 2018, χτίζοντας γερές βάσεις για το μέλλον. Επικροτούμε την σκληρή δουλειά της και η εταιρεία θα παραμείνει ένας σημαντικός κρίκος της αναπτυξιακής μας πορείας, ως ένας από τους κύριους μετόχους. Η ανάθεση στην Wilhelmsen, μια από τις κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης πλοίων παγκόσμιας εμβέλειας, αντιπροσωπεύει ένα νέο ορόσημο στην πορεία μας και είμαστε απόλυτα σίγουροι για την προστιθέμενη αξία που θα φέρει στην εταιρεία μας,»σχολίασε ο Peter Mackey CEO της Avenir LNG.

Με ένα νέο στρατηγικό όραμα και μια στιβαρή βάση ενεργητικού, προσθέτει ότι η Avenir είναι πολύ καλά τοποθετημένη για να ανταπεξέλθει σε μια αγορά που συχνά μπορεί να είναι ασταθής και ρευστή.

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Όσλο εταιρεία διαθέτει επί του παρόντος στόλο 5 δεξαμενόπλοιων σε λειτουργία. Το τελευταίο πλοίο που εντάχθηκε στο στόλο της ήταν το Avenir Achievement, χωρητικότητας 20.000 κυβικών μέτρων, τον περασμένο Μάιο. Διαθέτει επίσης έναν τερματικό σταθμόLNGμικρής κλίμακας στη Σαρδηνία, και περιουσιακά στοιχεία/ενεργές συνεργασίες σε Κίνα, Μαλαισία, Μεσόγειο, Βαλτική Θάλασσα και Καραϊβική.

Σχετικά με την Wilhelmsen Ship Management

Η Wilhelmsen Ship Management (Wilhelmsen) είναι μέλος της Wilhelmsen Maritime Services,εταιρείας του ομίλου της Wilhelmsen. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες διαχειρίστριες εταιρείες πλοίων σε παγκόσμια κλίμακα με χαρτοφυλάκιο που ξεπερνά τα 450 πλοία και τους 11.000 ναυτικούς. Προσφέρει υπηρεσίες τεχνικής διαχείρισης, καθώς επίσης και διαχείρισης πληρωμάτων για διαφορετικούς τύπους πλοίων όπως υγραεριοφόρα (LNG/LPG), πλοία τύπου Ro-Ro και PCC/PCTC, μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων , κρουαζιερόπλοια και φορτηγά πλοία ξηρού φορτίου. Η Wilhelmsen συντονίζει τις δραστηριότητές της από 7 γραφεία ανά τον κόσμο, διαθέτοντας παράλληλα ένα ευρύ δίκτυο 21 γραφείων πληρωμάτων σε 13 χώρες. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία προσφέρει και υπηρεσίες εποπτείας / διαχείρισης / οργάνωσης δεξαμενισμών βραχυπρόθεσμων ή μακροπρόθεσμων παροπλισμών, καθώς και ναυπήγησης νέων πλοίων.

Σχετικά με τηνAvenir LNG Ltd

Η Avenir LNG προμηθεύει LNG μικρής κλίμακας σε κλάδους off-grid, στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και στις θαλάσσιες μεταφορές. Η Avenir LNG έχει γίνει γρήγορα ένας από τους κορυφαίους παρόχους λύσεων LNG μικρής κλίμακας, με στόλο πλοίων LNG μικρής κλίμακας και τερματικών εγκαταστάσεων και συνεργάζεται με τοπικούς εταίρους για να εξερευνήσει νέες αγορές για το φυσικό αέριο.