Κοινή δήλωση TAP, SRG και ΔΕΣΦΑ για την έναρξη της νέας διαδικασίας Επαύξησης Δυναμικότητας

Κοινή δήλωση TAP, SRG και ΔΕΣΦΑ για την έναρξη της νέας διαδικασίας Επαύξησης Δυναμικότητας
Τρίτη, 04/07/2023 - 08:35

Ο TAP, η SRG και ο ΔΕΣΦΑ ανακοίνωσαν την έναρξη μιας νέας διαδικασίας Επαύξησης Δυναμικότητας, σύμφωνα με τον Κανονισμό CAM και τις Οδηγίες για τη Δοκιμή Αγοράς 2023 της TAP AG (link). Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να υποβάλουν Μη Δεσμευτικές Ενδείξεις Ζήτησης έως τις 28 Αυγούστου.

Να σημειωθεί ότι, αυτή ηνέα διαδικασία Επαύξησης Δυναμικότητας 2023είναι ξεχωριστή από τη δεύτερη Δεσμευτική Φάση της Δοκιμής Αγοράς 2021, την οποία ο TAP, η SRG και ο ΔΕΣΦΑ σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Τα ενδιαφερόμενα μέρη θα έχουν την ευκαιρία να αναθεωρήσουν τις Μη Δεσμευτικές Ενδείξεις Ζήτησης που υπέβαλλαν στον TAP, την SRG και τον ΔΕΣΦΑ, εντός δύο (2) εβδομάδων από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων κατανομής δυναμικότητας της δεύτερης Δεσμευτικής Φάσης της Δοκιμής Αγοράς 2021.

Nα σημειωθεί επίσης ότι, η Έκθεση Εκτίμησης Ζήτησης Επαυξημένης δυναμικότητας του 2023 πρόκειται να δημοσιευθεί μετά το τέλος της δεύτερης Δεσμευτικής Φάσης της Δοκιμής Αγοράς 2021.

Ο TAP, σε συνεργασία με την SRG και τον ΔΕΣΦΑ, θα συνεχίσουν να παρέχουν όλες τις σχετικές πληροφορίες μέσω των ιστοσελίδων τους, κατά τη διάρκεια των ερχόμενων μηνών.

Όλες οι σχετικές λεπτομέρειες για την υποβολή των Μη Δεσμευτικών Ενδείξεων Ζήτησης, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών δικαιολογητικών, βρίσκονται στους σχετικούς ιστότοπους των ΔΣΜ:

TAP: https://www.tap-ag.com/shippers/market-tests-7/market-tests-8

SRG: 2023 Incremental Capacity Procedure (snam.it)

DESFA: Incremental Capacity Process 2023 - desfa.gr