«Συμμαχία» επιχειρήσεων για την Αναδάσωση του Αγίου Στεφάνου - Θα φυτευτούν 35.000 δενδρύλλια

«Συμμαχία» επιχειρήσεων για την Αναδάσωση του Αγίου Στεφάνου - Θα φυτευτούν 35.000 δενδρύλλια
Τετάρτη, 07/02/2024 - 15:54

Σημαντική είναι η ανταπόκριση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο κάλεσμα της «Συμμαχία για την Ελλάδα», και της «Μaxima Insurance», για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Το δάσος μας» και την αναδάσωση 500 στρεμμάτων καμένης έκτασης στον Άγιο Στέφανο και συγκεκριμένα στην περιοχή Αγίας Τριάδας.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει με εντατικούς ρυθμούς, παρά τις αντιξοότητες που ανακύπτουν λόγω της ιδιαίτερης μορφολογίας της περιοχής και τις καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της «Συμμαχία για την Ελλάδα» και της «Μaxima Insurance». Για την διάνοιξη των λάκκων φύτευσης σε ημιβραχώδη εδάφη χρησιμοποιούνται ειδικά σκαπτικά μηχανήματα καθώς και η συνδρομή πολυάριθμης ομάδας εξειδκευμένων εργατών σε σημεία που δεν είναι δυνατή η χρήση μηχανημάτων λόγω της κλίσης του εδάφους. Καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία του προγράμματος αναδάσωσης αποτελεί η συνεργασία με το προσωπικό του δασαρχείου Πεντέλης.

Τα φυτά που θα χρησιμοποιηθούν προέρχονται από το φυτώριο Αμυγδαλέζας και είναι από είδη με μικρές υδατικές ανάγκες της ελληνικής χλωρίδας, με απαιτήσεις ίδιες με τις βιοκλιματικές συνθήκες της περιοχής. Ακολουθεί ενδεικτική κατανομή των φυτών: Δρυς (Βελανιδιά-Αριά), Χαλέπιος Πεύκη, Κουτσουπιά, Χαρουπιά, Κυπαρίσσι ορθόκλαδο, Κυπαρίσσι πλαγιόκλαδο, Δάφνη Απόλλωνος, Μηδική, Μυρτιά, Πικροδάφνη, Αγριελιά.

Οι εταιρείες που ήδη συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Το δάσος μας» υιοθετώντας τμήμα της περιοχής προς αναδάσωση είναι οι: ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗ, ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, DELOITTE, KOSMOCAR, KARENTA, KAPACHIP, SUPER MARKET ΚΡΗΤΙΚΟΣ και το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων συνεχίζεται. Επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μπορούν να απευθυνθούν στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο 2130230137.