ΤΕΕ/ΤΚΜ: Έως και τις 15 Μαρτίου οι αιτήσεις συμμετοχής στον έργο «ENGINE-HUBs»

ΤΕΕ/ΤΚΜ: Έως και τις 15 Μαρτίου οι αιτήσεις συμμετοχής στον έργο «ENGINE-HUBs»
Παρασκευή, 03/03/2023 - 12:25

Μέχρι και τις 15 Μαρτίου έχουν το περιθώριο να υποβάλλουν αίτηση οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στα εργαστήρια επιχειρηματικότητας στον τομέα της «Κυκλικής Οικονομίας» του έργου «ENGINE-HUBs», του οποίου επικεφαλής εταίρος είναι το ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 682.991,00€ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν.

Έχει ως στόχο να προωθήσει το επιχειρηματικό μοντέλο της Κυκλικής Οικονομίας στη διασυνοριακή περιοχή αναφοράς του και αφορά στην υποστήριξη νέων μηχανικών και άλλων επιστημόνων που κατοικούν ή/και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Σερρών, Καβάλας και Δράμας, να διαμορφώσουν, να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα στον τομέα της κυκλικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο του «ENGINE-HUBs» οργανώνονται για τους ωφελούμενους σεμινάρια και διαλέξεις, εκπαιδεύσεις, δράσεις συμβουλευτικής και καθοδήγησης, δικτύωση με φορείς της αγοράς και επισκέψεις μελέτης, ενώ θα παρέχεται πλήρης και ανοιχτή πρόσβαση σε υλικό και πληροφορίες για την προετοιμασία των επιχειρηματικών των σχεδίων αλλά και την υποστήριξη της υλοποίησής τους. Στα πέντε καλύτερα επιχειρηματικά σχέδια θα απονεμηθούν Βραβεία που θα συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο αξίας 1000 ευρώ.

Το έργο του οποίου ο πλήρης τίτλος είναι Creating “Circular” Business by young ENGINEers at the cross-border area of Greece-Bulgaria» υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg VA «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020». Εταίροι είναι το ΤΕΕ/ΤΚΜ (επικεφαλής εταίρος), ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), η Ένωση Πολιτικών Μηχανικών της Βουλγαρίας (UCEB) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Gotse Delchev (GDCCI). Έχει συνολικό προϋπολογισμό 682.991,00 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν.

Δείτε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντοςΕΔΩ.

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτεΕΔΩ

Τελευταία τροποποίηση στις 03/03/2023 - 12:29