Το Πράσινο Ταμείο χρηματοδοτεί τις πρώτες 6 ελληνικές πόλεις στην πανευρωπαϊκή προσπάθεια κλιματική ουδετερότητα ως το 2030

Το Πράσινο Ταμείο χρηματοδοτεί τις πρώτες 6 ελληνικές πόλεις στην πανευρωπαϊκή προσπάθεια κλιματική ουδετερότητα ως το 2030
Τρίτη, 07/06/2022 - 15:43

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Κοζάνη και Καλαμάτα είναι οι πρώτες 6 ελληνικές, που συμμετέχουν πρώτες στην προσπάθεια. Στόχος είναι ως το 2030 οι κλιματικά ουδέτερες πόλεις μας να είναι 100.

Σε μια δύσκολη συγκυρία για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, εν μέσω των συνεπειών της κλιματικής κρίσης και φαινομένων φυσικής καταστροφής, ένας φιλόδοξος,περιβαλλοντικά επιβεβλημένος στόχος ξεκινά. Το Πράσινο Ταμείο, ανταποκρινόμενο στην επιλογή του ΥΠΕΝ και του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα να θέσει σε προτεραιότητα την κλιματική ουδετερότητα, χρηματοδοτεί τις πρώτες 6 ελληνικές πόλεις στην πανευρωπαϊκή προσπάθεια για την επίτευξή της ως το 2030. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Κοζάνη και Καλαμάτα είναι οι πρώτες 6 ελληνικές, ανάμεσα σε 377 ευρωπαϊκές πόλεις, που με την οικονομική στήριξη του φορέα μας συμμετέχουν πρώτες στην πανευρωπαϊκή αυτή προσπάθεια. Στόχος είναι ως το 2030 οι κλιματικά ουδέτερες πόλεις μας να είναι 100.

Η κλιματική κρίση είναι εδώ, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι ορατές από όλους. Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι αφορμή για εμάς να εντείνουμε την προσπάθεια,ώστε η χώρα μας να ανταποκριθεί και σε αυτήν την πρόκληση.