Τesla: Κλείνει το Gigafactory στη Γερμανία για 2 εβδομάδες

Τesla: Κλείνει το Gigafactory στη Γερμανία για 2 εβδομάδες
Παρασκευή, 12/01/2024 - 12:04

Για περίπου δύο εβδομάδες θα κλείσει η Tesla το gigafactory της στο Βερολίνο, από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου, λόγω έλλειψης εξαρτημάτων εξαιτίας του αποκλεισμού της Ερυθράς Θάλασσας

Σύμφωνα με το Reuters, οι παγκόσμιες ναυτιλιακές εταιρείες έσπευσαν να αναδιοργανώσουν τα δρομολόγιά τους για να αποφύγουν την Ερυθρά Θάλασσα και τη Διώρυγα του Σουέζ, προσθέτοντας χιλιάδες μίλια και περισσότερο από μια εβδομάδα επιπλέον χρόνο ταξιδιού.

Έτσι και η Tesla θα δει σημαντικές καθυστερήσεις στην προμήθεια ανταλλακτικών οχημάτων στο εργοστάσιό της στο Βερολίνο, γεγονός που σημαίνει πως η εταιρεία θα κλείσει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής αυτοκινήτων ξεκινώντας από το τέλος αυτού του μήνα, ενώ θα περιμένει μερικές εβδομάδες για να φτάσουν περισσότερα ανταλλακτικά οχημάτων.

Οι ναυτιλιακές εταιρείες έχουν δηλώσει ότι αυτές οι διαταραχές πιθανότατα θα συνεχιστούν για το άμεσο μέλλον και έχουν συμβουλεύσει τις εταιρείες να εξετάσουν πώς διαχειρίζονται τα αποθέματα στο μεταξύ. Άλλες εταιρείες έχουν ανακοινώσει παρόμοιες διακοπές στην κατασκευή για τον ίδιο λόγο.