BayWa r.e. Solar Trade: Στην Αγορά της Βραζιλίας μετά την Εξαγορά της Ribeiro Solar

BayWa r.e. Solar Trade: Στην Αγορά της Βραζιλίας μετά την Εξαγορά της Ribeiro Solar
Τρίτη, 29/08/2023 - 12:59

Αυτή η στρατηγική κίνηση εδραιώνει τη θέση της BayWa r.e. Solar Trade στην αγορά ηλιακής ενέργειας της Βραζιλίας, ενισχύοντας τη διεθνή παρουσία της στον τομέα της διανομής φωτοβολταϊκού εξοπλισμού.

Σήμερα, η BayWa r.e. Solar Trade ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας για την εξαγορά της Ribeiro Solar, μιας εταιρείας διανομής φωτοβολταϊκών συστημάτων που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στη Βραζιλία.

Με αμοιβαία δέσμευση για πράσινη ενέργεια και ενίσχυση των εγκαταστατών φωτοβολταϊκών συστημάτων, η BayWa r.e. Solar Trade και η Ribeiro Solar ευθυγραμμίζουν στρατηγικά την τεχνογνωσία τους για να προωθήσουν την ενσωμάτωση εφαρμογών καθαρής ενέργειας. Αξιοποιώντας τη βαθιά γνώση της αγοράς και το εκτεταμένο δίκτυο εγκαταστατών της Ribeiro Solar στον τομέα των φωτοβολταϊκών στη Βραζιλία, παράλληλα με την παγκόσμια παρουσία της BayWa r.e. στη διανομή φωτοβολταϊκού εξοπλισμού, η συνεργασία αποσκοπεί στην υποστήριξη των εγκαταστατών φωτοβολταϊκών συστημάτων με προϊόντα υψηλής ποιότητας, ολοκληρωμένη εκπαίδευση και μεγάλο εύρος υπηρεσιών. Η ενοποίηση αυτή συνδυάζει την εδραιωμένη παρουσία και την τεχνογνωσία της Ribeiro Solar με τη μεγάλη εμπειρία της BayWa r.e. Solar Trade που εξυπηρετεί πάνω από 17.000 συνεργάτες φωτοβολταϊκών συστημάτων παγκοσμίως.

Η Ribeiro Solar έχει την έδρα της στην ευρύτερη περιοχή της Curitiba στα νότια της Paraná με κέντρα διανομής αποθηκών στην Paraná, το Rio Grande do Sul και το Pernambuco, επιτρέποντας την αποτελεσματική αποθήκευση, τη διαχείριση αποθεμάτων και την έγκαιρη παράδοση φωτοβολταϊκού εξοπλισμού σε εγκαταστάτες σε όλη τη Βραζιλία. Η πρόσβαση της BayWa r.e. στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα θα προσφέρει στη Ribeiro Solar τη δυνατότητα να επωφεληθεί από οικονομίες κλίμακας σε παγκόσμιο επίπεδο, συνεχίζοντας παράλληλα να παρέχει την καλύτερη δυνατή υποστήριξη στους εγκαταστάτες στη Βραζιλία.

«Η επέκταση της BayWa r.e. στην αγορά της Βραζιλίας επισφραγίζει τη συνεχή διεθνή ανάπτυξη της εταιρείας», δήλωσε ο Frank Jessel, Global Director of Solar Trade της BayWa r.e. «Η εδραιωμένη τεχνογνωσία και η ισχυρή παρουσία της Ribeiro Solar στην αγορά θα συμβάλλουν καθοριστικά στην επιτυχημένη πορεία μας στη Βραζιλία και ανυπομονούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να επιταχύνουμε την αξιοποίηση των φωτοβολταϊκών συστημάτων σε ολόκληρη τη χώρα».

«Είμαστε ευγνώμονες για την ευκαιρία που μας δίνεται να γίνουμε μέλος της ομάδας της BayWa r.e., ενός καταξιωμένου παγκόσμιου παίκτη στην αγορά φωτοβολταϊκών. Αυτή η συνεργασία αντανακλά την κοινή μας δέσμευση για ανάπτυξη, καινοτομία και τεχνική υποστήριξη, προς όφελος των συνεργατών μας. Μαζί, θα έχουμε μεγαλύτερο εκτόπισμα στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, παρέχοντας προστιθέμενη αξία και βιώσιμες λύσεις», δήλωσε η Liciany Ribeiro, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ribeiro Solar.

Ως ένας από τους μεγαλύτερους διανομείς φωτοβολταϊκού εξοπλισμού παγκοσμίως, η BayWa r.e. Solar Trade έχει μεγάλη εμπειρία στη διανομή προϊόντων και παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς τους πελάτες της. Με βάση τη διεθνή παρουσία της σε περισσότερες από 30 χώρες, η εταιρεία παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις σε εγκαταστάτες και τεχνικές εταιρείες για οικιακά, εμπορικά και βιομηχανικής κλίμακας φωτοβολταϊκά έργα.