Citigroup: Προβλέψεις για αύξηση τιμής του πετρελαίου στα 100 δολάρια

Citigroup: Προβλέψεις για αύξηση τιμής του πετρελαίου στα 100 δολάρια
Unsplash
Δευτέρα, 08/05/2023 - 18:54

Προβλέψεις για αύξηση τιμής του πετρελαίου στα 100 δολάρια ως τα τέλη του 2023 διατυπώνει ο επικεφαλής αναλυτής της Citigroup για τα εμπορεύματα, Ed Morse.

Όπως υπογραμμίζει, οι αγορές ακόμα βιώνουν τις επιπτώσεις της απόφασης του OPEC+ για γενναίες περικοπές στην παραγωγή, ωστόσο προβλέπει πως η παγκόσμια ζήτηση θα ενισχυθεί σημαντικά το προσεχές χρονικό διάστημα.

«Τα αποθέματα που δημιουργήθηκαν το πρώτο δίμηνο του έτους έχουν αρχίσει και μειώνονται, γεγονός που μας επιτρέπει να υπολογίσουμε ότι η τρέχουσα πτώση έχει φτάσει στο τέλος της», ανέφερε στο CNBC ο Morse, δηλώνοντας πιο «αισιόδοξος για τα επόμενα τρίμηνα σε σχέση με το πρώτο».

Παρόμοια στάση τηρεί και η Goldman Sachs, η οποία με έκθεσή της ανέφερε πως αναμένει η τιμή του αργού να φτάσει στα 95 δολάρια το βαρέλι μέχρι τον Δεκέμβριο και στα 100 δολάρια το βαρέλι μέχρι τον Απρίλιο του 2024, καθώς αναμένεται ενίσχυση της ζήτησης και μείωση των αποθεμάτων.

Την ίδια στιγμή ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές. Το brent βλέπει αυτή την ώρα άνοδο 2,19%, στα 76,95 δολάρια το βαρέλι, ενώ το WTI αυξάνεται κατά 2,57%, στα 73,17 δολάρια