Γαλλία: Προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο των διακοπών ρεύματος

Γαλλία: Προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο των διακοπών ρεύματος
Πέμπτη, 01/12/2022 - 14:25

Η κυβέρνηση απέστελλε εγκυκλίους στις νομαρχίες, με οδηγίες για να βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος

Δημοσίευμα της Le Monde αναφέρει ότι η χώρα προετοιμάζεται για την περίπτωση διακοπής της ηλεκτροδότησης ενόψει του χειμώνα και πως το ενδεχόμενο αυτό αποτελεί προς το παρόν υπόθεση εργασίας. Παρόλα αυτά, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, το σενάριο προβλέπει να μένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα κάποιες περιοχές της Γαλλίας, από τις 8 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα.

Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όμως, για το 40% του πληθυσμού της Γαλλίας δεν θα υπάρξει ποτέ καμία διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, αναφέρει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας ότι, αν υπάρξουν διακοπές σε ολόκληρες περιοχές, τότε αναμφίβολα θα επηρεαστούν οι τομείς των μεταφορών – κυρίως των σιδηροδρομικών, αλλά και της κινητής τηλεφωνίας.

Στο δημοσίευμα της Le Monde αναφέρεται ακόμα και ο χάρτης των περιοχών που θα μένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, τονίζοντας ότι οι κάτοικοι αυτών των περιοχών θα προειδοποιούνται μια μέρα πριν.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της γαλλικής ρυθμιστικής αρχής ενέργειας, RTE δήλωσε ότι η Γαλλία προετοιμάζεται για μια "σφιχτή" κατάσταση σχετικά με την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας αυτόν τον χειμώνα, αλλά δεν θα αντιμετωπίσει απαραίτητα περικοπές, ενώ από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της χώρας, δήλωσε ότι αν ο Ιανουάριος είναι ένας ιδιαίτερα ψυχρός μήνας, δεν θα μπορούσαν να αποκλειστούν οι διακοπές ρεύματος, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν ανακοινώνει κάτι τέτοιο στο γαλλικό λαό.