Bέλγιο: Mειώστε το χρόνο που κάνετε ντους για να εξοικονομήσετε ενέργεια

Bέλγιο: Mειώστε το χρόνο που κάνετε ντους για να εξοικονομήσετε ενέργεια
Δευτέρα, 31/10/2022 - 13:53

Στόχος η εξοικονόμηση ενέργειας με κάθε τρόπο

Εννέα λεπτά είναι ο μέσος χρόνος που κάνουν οι Βέλγοι το ντους τους και εάν θέλουν να μειωθεί ο λογαριασμός τους κατά 128 ευρώ θα πρέπει να κάνουν γρηγορότερα και να μειώσουν το χρόνο τους στα πέντε.

Όλα αυτά σύμφωνα με στοιχεία έρευνας του ολλανδικού ιδρύματος Milieu Centraal, το οποίο έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας και το περιβάλλον και που αναπαράγονται από τα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς λοιπόν των ειδικών, μια τέτοια ενέργεια οδηγεί στην εξοικονόμηση 15.000 λίτρων ζεστού νερού και 618 kWh φυσικού αερίου σε ετήσια βάση. Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο ίδρυμα, το πλύσιμο των ρούχων στους 30 ° C έχει ως αποτέλεσμα την κατανάλωση 50% λιγότερης ενέργειας από ότι εάν πλένονται στους 40 ° C.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, το οποίο επικαλείται δημοσίευμα του βελγικού πρακτορείου ειδήσεων, ειδικοί ζητούν να επιστρέψουν τα δημόσια λουτρά στη βελγική πρωτεύουσα λόγω του αυξανόμενου κόστους, ώστε όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε νερό να έχουν ένα μέρος να πλυθούν.