Σε μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης προχωρά η Δανία

Σε μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης προχωρά η Δανία
Παρασκευή, 23/09/2022 - 14:50

Πακέτο βοηθείας για να περιοριστούν οι αρνητικές επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης αποφάσισαν οι Δανοί βουλευτές σήμερα, αγνοώντας την αυστηρή προειδοποίηση της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

Η Δανία στην προσπάθειά της να βρει τρόπους να βοηθήσει νοικοκυριά και εταιρείες να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις των καταναλωτικών αγαθών που παρατηρήθηκαν τόσο από την πανδημία όσο και εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία αποφάσισε, μεταξύ άλλων, την μείωση της εισφοράς στις τιμές της ενέργειας και την οικονομική ενίσχυση νοικοκυριών με μικρά παιδιά.

Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών Νικολάι Βάμεν, αναφέρει: «Η συμφωνία δεν λύνει όλα τα προβλήματα, αλλά μπορεί να παράσχει μεγαλύτερη ασφάλεια κατά τους χειμερινούς μήνες. Αυτό που κάνουμε τώρα είναι οικονομικά ασφαλές, επειδή είναι σημαντικό να μην ενισχύουμε τον πληθωρισμό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας προειδοποίησε ήδη για προστασία από τις υψηλότερες τιμές της ενέργειας μέσω της μείωσης των εισφορών, καθώς αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω άνοδο των τιμών και θα αποθάρρυνε την εξοικονόμηση ενέργειας.

Τέλος, η χώρα έχει ήδη συμφωνήσει στην παροχή οικονομικής βοήθειας στους ηλικιωμένους και έχει παγώσει την ετήσια αύξηση των ενοικίων για την επόμενη διετία προκειμένου να βοηθηθούν τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν προβλήματα.