Μαγνησία: Xωρίς ηλεκτρικό ρεύμα οι πυρόπληκτες περιοχές - Περιορισμένο και σε έλλειψη το νερό στον Βόλο

Μαγνησία: Xωρίς ηλεκτρικό ρεύμα οι πυρόπληκτες περιοχές - Περιορισμένο και σε έλλειψη το νερό στον Βόλο
Πέμπτη, 27/07/2023 - 09:12

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις περιοχές που έχουν πληγεί από τη μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Βελεστίνου, των Βιομηχανικών Περιοχών του Βόλου και πολλών προαστίων του, αφού έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το Βελεστίνο, ο Άγιος Γεώργιος Φερών, το Σέσκλο και ενδιάμεσοι οικισμοί.

Το πρόβλημα επιτείνεται και από την διακοπή της υδροδότησης των ίδιων περιοχών, ενώ μέσα στον Βόλο η υδροδότηση είναι πολύ περιορισμένη, αφού λόγω της φωτιάς έχει τεθεί εκτός λειτουργίας το υδραγωγείο που βρίσκεται στην περιοχή, με αποτέλεσμα να υπάρχει απώλεια 1000 κυβικών μέτρων νερού ανά ώρα, η κατάσταση να οδηγείται στην εξάντληση των αποθεμάτων νερού στις δεξαμενές και να μην υπάρχει πίεση στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης.

Η ΔΕΥΑΜ Βόλου, με ανακοίνωσή της ενημέρωσε πως λόγω της πυρκαγιάς τέθηκε εκτός λειτουργίας το αντλιοστάσιο που τροφοδοτεί με πόσιμο νερό την Β ΒΙΠΕ με αποτέλεσμα να υπάρχει πλήρης έλλειψη υδροδότησης. Επίσης έχουν καταστραφεί τα συστήματα ελέγχου και λειτουργίας της δεξαμενής του Βιοτεχνικού Πάρκου με αποτέλεσμα προβλήματα υδροδότησης στην εν λόγω περιοχή.

συνεχίζει η έλλειψη υδροδότησης στο Σέσκλο όπου έχει προγραμματιστεί η λειτουργία της γεώτρησης με εφεδρική γεννήτρια ώστε να αποκατασταθεί η υδροδότηση στον οικισμό. Εκτιμάται ότι η αποκατάσταση του προβλήματος θα συμβεί στο επόμενο εξάωρο.