Volkswagen: Εκπαιδεύει στην ηλεκτροκίνηση 22.000 εργαζόμενους

Volkswagen: Εκπαιδεύει στην ηλεκτροκίνηση 22.000 εργαζόμενους
Eurokinissi
Τρίτη, 21/02/2023 - 17:59

Το πρόγραμμα μετασχηματισμού των μονάδων παραγωγής της θέτει στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδίου για την ηλεκτροκίνηση, η Volkswagen.

Συγκεκριμένα αναμένεται να εφαρμόσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα-μαμούθ πάνω στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, για τους 22.000 εργαζόμενους στο εργοστάσιο του Βόλφσμπουργκ.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο συγκρότημα παραγωγής οχημάτων στην Ευρώπη, όπου το φθινόπωρο θα αρχίσει στο Βόλφσμπουργκ η παραγωγή του ID.3 δεύτερης γενιάς. Με αυτό το μοντέλο θα γίνει το πρώτο βήμα για το σταδιακό πέρασμα του εργοστασίου από την παραγωγή αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE) στα ηλεκτρικά οχήματα (EV).

Στο Βόλφσμπουργκ δημιουργήθηκε το eMotionRoom, ένα διασκεδαστικό παιχνίδι μέσω του οποίου οι 22.000 εργαζόμενοι θα μυηθούν στα μυστικά της ηλεκτροκίνησης. Σε κάθε ένα από τα τρία δωμάτια, οι εργαζόμενοι – χωρισμένοι σε ομάδες των τεσσάρων – καλούνται να λύσουν διάφορους γρίφους εντός 20 λεπτών. Στο πρώτο δωμάτιο γίνεται ταξίδι πίσω στον 19ο αιώνα (την εποχή που δημιουργήθηκαν οι πρώτοι ηλεκτροκινητήρες), στο δεύτερο ακολουθείται η διαδρομή του Βόλφσμπουργκ από την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου έως σήμερα και στο τρίτο παρουσιάζεται το ψηφιακό μέλλον των μετακινήσεων.

Το eMotionRoom αποτελεί μέρος του ημερήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος eMotionDay, το οποίο θα διαρκέσει έως το 2025 για την εκπαίδευση όλου του προσωπικού και περιλαμβάνει διάφορες δράσεις, όπως η χρήση γυαλιών εικονικής πραγματικότητας (VR headsets) στην παραγωγή. Υπολογίζεται ότι μέχρι το καλοκαίρι περίπου 1.200 εργαζόμενοι θα έχουν εκπαιδευτεί στην παραγωγή του ID.3.