Αγρότες και φοιτητές απειλούν την κυβέρνηση

Αγρότες και φοιτητές απειλούν την κυβέρνηση
Δευτέρα, 29/01/2024 - 06:49

Έρχονται δυο πανελλαδικές 24ωρες απεργίες στις 28 Φεβρουαρίου και στις 17 Απριλίου.

Θερμό κοινωνικό κλίμα εν μέσω ψύχους αρχίζει να επικρατεί στη χώρα, δημιουργώντας ισχυρούς πονοκεφάλους στην κυβέρνηση! Το Μαξίμου και αφού ο αρμόδιος υπουργός είχε χαρακτηρίσει τις αγροτικές κινητοποιήσεις "κομματικά υποκινούμενες", μπροστά στη μορφή χιονοστιβάδας που λαμβάνει η "έξοδος των τρακτέρ" στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης αλλά και στη χώρα μας, αναζητούν διαύλους επικοινωνίας. Με δεδομένο ότι τα προβλήματα των αγροτών είναι μεγάλα και οι λύσεις ιδιαίτερα δύσκολες καθώς οι προτεραιότητες για τις κυβερνήσεις είναι άλλες, αλλά και ότι η "έξοδος των τρακτέρ" στους δρόμους αρχίζει να θυμίζει άλλες εποχές, αναμένεται σύγκρουση του Μαξίμου με τους αγρότες σε σύντομο χρονικό διάστημα, κυρίως όταν θελήσουν να κλείσουν εθνικές οδούς ή αν επιδιώξουν να κατεβούν στην Αθήνα με τα τρακτέρ.

Αντιθέτως, με τους φοιτητές η κυβέρνηση επιλέγει εξ αρχής τη σφοδρή σύγκρουση καθώς επιδιώκει, μεταξύ άλλων, να επασυσπειρώσει την δεξιά της πτέρυγα, με την οποία η σχέση της έχει διαρραγεί μέσω του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ήδη όμως οι περισσότερες σχολές είναι υπό κατάληψη, ενώ η σύγκρουση με τη νεολαία ποτέ δεν έχει προδιαγεγραμμένη έκβαση.

Το Μαξίμου αρχίζει και πιέζεται τόσο από την Εκκλησία και μέρος της δεξιάς του πτέρυγας, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ναι μεν η κυβέρνηση συνεχίζει να υπερέχει με κάτι παραπάνω από ...,νταμπλ σκορ των βασικών αντιπάλων της, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, όμως οι βασικές της πολιτικές όπως η αντιμετώπιση της ακρίβειας, της υγείας και της ασφάλειας είναι όχι αποδεκτές τουλάχιστον από το ένα τρίτο των ψηφοφόρων της ΝΔ. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να συμπεριλάβουμε και δυο 24ωρες πανελλαδικές απεργίες, μια που πραγματοποιείται με κορμό τα συνδικάτα που ελέγχει το ΠΑΜΕ στις 28 Φεβρουαρίου και μια που διοργανώνει η ΓΣΕΕ στις 17 Απριλίου!