Κυβέρνηση παντοδύναμη, αντιπολίτευση ισχνή και σε κρίση!

Κυβέρνηση παντοδύναμη, αντιπολίτευση ισχνή και σε κρίση!
Τετάρτη, 28/06/2023 - 14:49

Με ένα πόλο στο πολιτικό σύστημα -και άριστος να είναι- υπάρχει προοπτικά πρόβλημα!

Κοινή είναι πλέον η εκτίμηση πως τίποτε δεν είναι όπως πριν στο πολιτικό σύστημα της χώρας μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Και όχι μόνο επειδή ο δικομματισμός αντικαθίσταται με το σύστημα του ενάμισι κόμματος, αλλά και επειδή η αντιπολίτευση εμφανίζεται ανίσχυρη και κατακερματισμένη, χωρίς να εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης!

-Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει "να παίζει μόνος του", χωρίς αντίπαλο ή, ίσως, με μόνο αντίπαλο τα προβλήματα της χώρας και των πολιτών και την -τυχόν- αλαζονεία της εξουσίας!

-Ο ΣΥΡΙΖΑ (με ή χωρίς Τσίπρα στο τιμόνι του) έχει ήδη εισέλθει σε πολύ βαθιά κρίση, χωρίς να φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ, με πιθανή ακόμα και τη διάσπασή του!

-Το ΠΑΣΟΚ, επιλέγοντας ως στόχο του να πάρει τη δεύτερη θέση από τον ΣΥΡΙΖΑ, αδικεί τον εαυτό του, καθώς ο στόχος αυτός το περιορίζει σε χαμηλά ποσοστά και μάλλον ακυρώνει τις σκέψεις για κόμμα με άμεση κυβερνητική προοπτική!

-Η κρίση της αντιπολίτευσης προϊδεάζει για μια τρίτη θητεία Μητσοτάκη, ιδίως εάν κερδίσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές!

-Το αμέσως επόμενο διάστημα, όταν θα ξεκινήσει να αποτυπώνεται το αδιέξοδο στον ΣΥΡΙΖΑ και η αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να μετεξελιχθεί σε πραγματικό κόμμα εξουσίας, κόμμα δηλαδή με άμεση κυβερνητική προοπτική, θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για ένα νέο κόμμα στο χώρο της κεντροαριστεράς, γεγονός που θα εμφανίσει τις ηγεσίες Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη ως πρόβλημα και όχι ως λύση στο πρόβλημα!

Και η αλήθεια είναι πως βρισκόμαστε στην αρχή των ανακατατάξεων!