Εκλογές στις 9 Απριλίου; Νέες σκέψεις μετά το πολύνεκρο δυστύχημα

Εκλογές στις 9 Απριλίου; Νέες σκέψεις μετά το πολύνεκρο δυστύχημα
Τετάρτη, 01/03/2023 - 11:45

Τι ανησυχεί το μέγαρο Μαξίμου- Ποιό το σκεπτικό.

Νέα δεδομένα δημιουργούνται στο πολιτικό σχεδιασμό μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης στο μέγαρο Μαξίμου αρχίζει να συζητείται έντονα η ...αναβολή των εκλογών- όχι ότι είχαν ανακοινωθεί, αλλά ήταν απόφαση του πρωθυπουργού που επρόκειτο να ανακοινωθεί την Παρασκευή στο υπουργικό συμβούλιο.

Και είναι απολύτως λογικό να αναζητείται νέα ημερομηνία, αφού για να στηθούν κάλπες στις 9 Απριλίου η Βουλή θα πρέπει να διαλυθεί στις 10 Μαρτίου, ενώ θα είναι ακόμα νωποί οι τάφοι των νεκρών από την ασύλληπτη εθνική τραγωδία στα Τέμπη.

Στο Μαξίμου ανησυχούν σφόδρα από τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην κυβέρνηση το πολύνεκρο δυστύχημα, αφού όλοι γνωρίζουν πως τα στοιχεία που θα προκύψουν για την κατάσταση στους ελληνικούς σιδηροδρόμους και τις κυβερνητικές ευθύνες και εκτιμούν πως θα χρειαστεί χρόνος για την επούλωση των τραυμάτων. Πολύ περισσότερο που πέρα από σκανδαλώδεις διαδικασίες και ζημία του ελληνικού δημοσίου, θα αναδειχθεί το πρόβλημα της κακής διακυβέρνησης και της αναποτελεσματικότητας, τομέας που -υποτίθεται ότι- αποτελεί το δυνατό χαρτί του πρωθυπουργού.

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που υποστηρίζουν πως ο σχεδιασμός του πρωθυπουργού δεν πρέπει να αλλάξει και οι εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν στις 9 Απριλίου, καθώς η προεκλογική περίοδος και η εφόλης της ύλης αντιπαράθεση -και με δεδομένη την επικοινωνιακή υπεροπλία Μητσοτάκη- θα περάσει το θέμα των ευθυνών για την τραγωδία σε δεύτερη μοίρα!

Το σίγουρο, πάντως, είναι πως από σήμερα τίποτε δεν είναι όπως πριν!

(Το κείμενο γράφτηκε για το iEidiseis)