Οι δημοσκοπήσεις διαψεύστηκαν- Το ΔΗΣΥ τρίτο, πληρώνει και τα σκάνδαλα Αναστασιάδη- Το ΑΚΕΛ ανακάμπτει

Οι δημοσκοπήσεις διαψεύστηκαν- Το ΔΗΣΥ τρίτο, πληρώνει και τα σκάνδαλα Αναστασιάδη- Το ΑΚΕΛ ανακάμπτει
Δευτέρα, 06/02/2023 - 07:39

Κάποια πρώτα συμπεράσματα από τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο.

Ας επιχειρήσουμε κάποια πρώτα συμπεράσματα από την πρώτη Κυριακή των προεδρικών εκλογών στη Λευκωσία:

-Το πολιτικό σύστημα, παρά τις προβλέψεις άντεξε, ο δικομματισμός δέχεται πλήγμα από την πρωτιά Χριστοδουλίδη, πλην όμως δεν κατέρρευσε.

-Για πρώτη φορά το ΔΗΣΥ, το κόμμα της Κυπριακής Δεξιάς, έρχεται τρίτο και ο υποψήφιός του Αβέρωφ Νεοφύτου) μένει εκτός της δεύτερης Κυριακής! Υπενθυμίζεται ότι τον Α. Νεοφύτου στήριζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Αρκετοί του ψηφοφόροι, πάντως, πήγαν στον Νίκο Χριστοδουλίδη που πρώτευσε στις κάλπες. Τα σκάνδαλα της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, φέρνουν το ΔΗΣΥ σε κρίση, που απομένει να δούμε αν είναι διαρκείας!

-Μετά από χρόνια το ΑΚΕΛ δείχνει να ξεπερνά το κόστος της διακυβέρνησης και να επανέρχεται δυναμικά στη διεκδίκηση της εξουσίας, με μια σωστή επιλογή, όπως ο Ανδρέας Μαυρογιάννης.

-Στο δεύτερο γύρο ο Νίκος Χριστοδουλίδης διαθέτει προφανώς μεγαλύτερες εφεδρείες από τον αντίπαλό του Α. Μαυρογιάννη, αλλά πολλά θα κριθούν από τις κινήσεις των δυο μονομάχων τις επόμενες μέρες.

-Ρόλο θα παίξει ασφαλώς ο απερχόμενος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, που προφανώς θα στηρίξει τον Ν. Χριστοδουλίδη, ο οποίος υπήρξε και ο υπουργός του επί των Εξωτερικών μέχρι να παραιτηθεί προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα.

-Μεγάλος χαμένος οι δημοσκοπήσεις-διαβάστε το ρεπορτάζ του Σπύρου Σιδέρη, με τίτλο «Ένοχοι ή βλάκες;»- και θα καταλάβετε!

Ασφαλέστερα και βαθύτερα συμπεράσματα, προσεχώς!

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο iEidiseis)