Σημαντικές αποκαλύψεις για το θέμα των υποκλοπών

Σημαντικές αποκαλύψεις για το θέμα των υποκλοπών
Κυριακή, 20/11/2022 - 11:14

Τι γράφουν Το Βήμα, το Documento και η Καθημερινή. Πώς τις βλέπει το K-Report.

Βαραίνει ακόμα περισσότερο το πολιτικό κλίμα το θέμα των υποκλοπών, καθώς οι αποκαλύψεις των κυριακάτικων εφημερίδων προσθέτουν νέα στοιχεία που φέρνουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση.

Αναδημοσιεύουμε από το K-Report των Κώστα Καλλίτση και Παύλου Τσίμα, που κυκλοφορεί σε συνδρομητική βάση καθημερινά, με πολύ πλούσια ύλη:

Στην εσωτερική επικαιρότητα κυριαρχεί το θέμα των υποκλοπών, με δημοσιεύματα που συγκλίνουν ότι η ΕΥΠ είχε εγκαταστήσει και χρησιμοποιούσε το κακόβουλο λογισμικό predator από το 2020. Ο νέος κύκλος δημοσιευμάτων έχει τρεις αιχμές:

Το Βήμα: Mε τοποθεσίες αλλά ακόμα και ονοματεπώνυμα αστυνομικών που είχαν αποσπαστεί στο Predator επανέρχεται σήμερα το ΒΗΜΑ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπήρχε αγαστή συνεργασία Λαβράνου- Κοντολέοντος, με τον διοικητή της ΕΥΠ να επισκέπτεται συχνά τον επιχειρηματία στο γραφείο του, άμεσα ανταποκρινόμενος οποτεδήποτε τον καλούσε. Κομβικό ρόλο ίσως να είχε και ανώτερη αστυνομικός που φέρεται να είχε υπογράψει την παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη. Κομμένοι και ραμμένοι, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, στα μέτρα της εταιρείας του Λαβράνου σχετικοί διαγωνισμοί από την ΕΥΠ.

Documento: Σύμφωνα με το Documento παρακολουθούνταν ταυτόχρονα με επισύναψη από την ΕΥΠ και με το Predator ο Κωστής Χατζηδάκης, τότε υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ο Αλέξης Παπαχελάς, ο Γιώργος Κύρτσος, ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Αλ. Διακόπουλος και ο επικεφαλής των εξοπλιστικών προγραμμάτων Αριστείδης Αλεξόπουλος.

Η Καθημερινή: Αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά φέρονται να έχουν κινηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της Καθημερινής, όπου ήδη έχουν καταθέσει πέντε υπάλληλοι της ΕΥΠ, ενώ υπάρχει λίστα με 10 εργαζόμενους των εταιρειών Intellexa και Krikkel που θεωρούνται «μάρτυρες-κλειδιά».