Γιαννης Τριήρης: Είναι συνωμότες και συκοφάντες οι Ευρωβουλευτές;

Γιαννης Τριήρης: Είναι συνωμότες και συκοφάντες οι Ευρωβουλευτές;
Πέμπτη, 08/02/2024 - 07:10

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χθες, με ψήφισμα-κόλαφο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, επί της ουσίας την τοποθέτησε στην «κατηγορία» της κυβέρνησης Όρμπαν της Ουγγαρίας.

Διόλου τιμητικό όχι μόνο για την κυβέρνηση, αλλά δυστυχώς και για την ίδια τη χώρα που για μια ακόμη φορά φέρεται να έχει ξεφύγει από τον ευρωπαϊκό δρόμο.

Οι κατηγορίες πολύ βαριές, για ζητήματα Δημοκρατίας και Κράτους Δικαίου. Οι υποθέσεις «καυτές» που έχουν να κάνουν με τις υποκλοπές και τον εκφοβισμό δημοσιογράφων από τον ανιψιό του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, το φονικό δυστύχημα στα Τέμπη, το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, την αστυνομική βία, τις διακρίσεις εις βάρος μειονοτήτων.

Και εν κατακλείδι οι ευρωπαϊκές προειδοποιήσεις για συμμόρφωση, που αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν δώσει απτά στοιχεία ότι αλλάζει το τρόπο διακυβέρνησης της, μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στο πάγωμα Ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την χώρα μας, όπως έχει ήδη γίνει για την Ουγγαρία του Όρμπαν.

Και ποια ήταν η απάντηση του Μαξίμου στο ψήφισμα που υπερψηφίστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με 330 ψήφους υπέρ, 254 κατά και 26 αποχές, κατηγορώντας την κυβέρνηση για εξαιρετικά σοβαρές απειλές κατά της δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων;

Με τον προσφιλή του τρόπο των διαρροών το Μαξίμου χωρίς να καμία αιδώ και κυρίως μεταμέλεια έκανε λόγο για συκοφαντίες σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του, από μια πολιτικά υποκινούμενη ομάδα ευρωβουλευτών.

Κατηγορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πλειοψηφία των Ευρωβουλευτών από όλες τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως κοινούς συκοφάντες.

Λες και οι ευρωβουλευτές έχουν προσωπικά μαζί του και συνωμοτούν για να βλάψουν το μεγάλο «κυβερνήτη».

Αυτές είναι φαιδρότητες. Οι κατηγορίες του Ευρωκοινοβουλίου πολύ βαριές για να επιχειρεί η κυβέρνηση να τις απαξιώσει. Και πρέπει τώρα να αποδείξει με απτά αποδεικτικά στοιχεία αν είναι αβάσιμες.

Αλλά προφανώς και δεν μπορεί να το πράξει γιατί ισχύουν. Γι’ αυτό και καταφεύγει σε αντιδράσεις πανικού κατηγορώντας του ευρωβουλευτές ότι την συκοφαντούν.

Και έφτασε μάλιστα μέχρι του σημείου να καταγγείλει τον κορυφαίο δημοκρατικό θεσμό της Δημοκρατίας, το Ευρωκοινοβούλιο, για αναξιοπιστία.

Η γνωστή αθλιότητα. Όποιος δεν συμφωνεί με την κυβέρνηση Μητσοτάκη ή ακόμη χειρότερα όποιος της ασκεί κριτική είναι συκοφάντης, συνωμότης και εχθρός της.

Έτσι, όμως, η αλήθεια δεν κρύβεται και πάντα θα βγαίνει στο φως.

Άλλωστε στην Ελλάδα έχουμε μια σοφή λαϊκή παροιμία που αναφέρει ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Και οι καπνοί από τις φωτιές που έχει ανάψει η κυβέρνηση δεν κρύβονται πλέον και δυστυχώς απειλούν να κάψουν όλη τη χώρα.