Γιάννης Τριήρης: Οι υποκλοπές, η προβιά του «κέντρου» και το «αντισύριζα» μέτωπο

Γιάννης Τριήρης: Οι υποκλοπές, η προβιά του «κέντρου» και το «αντισύριζα» μέτωπο
Τετάρτη, 25/01/2023 - 07:24

Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, χθες, με την αποστολή απόρρητης επιστολής από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο σε πολιτικούς αρχηγούς και πρόεδρο της Βουλής, με τα ευρήματα για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ του Μητσοτάκη, μπορεί να βρέθηκαν στην κορυφή της επικαιρότητας, αλλά μόλις μια ημέρα πριν υπήρξε και άλλη άκρως ενδιαφέρουσα πολιτικά «κόντρα» αυτή του Ευάγγελου Βενιζέλου με την Άννα Διαμαντοπούλου.

Μια κόντρα που μπορεί να αποδόθηκε στις διαφορετικές απόψεις των δυο μεγαλοστελεχών του ΠΑΣΟΚ για την σημασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά που στην ουσία ήταν μια κόντρα για τη δράση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση με τίτλο «Μένουμε Ευρώπη; Υποκλοπές, Δικαιώματα και Κράτος Δικαίου». Η κυρία Διαμαντοπούλου έσπευσε να τον επικρίνει για τη συμμετοχή του σε μια εκδήλωση που στο «Μένουμε Ευρώπη» μπαίνει ερωτηματικό (;). Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν της χαρίστηκε και την έσφαξε με το βαμβάκι.

Η πολιτική ουσία είναι ότι η «κόντρα» δεν ήταν για το ερωτηματικό στο «Μένουμε Ευρώπη», αλλά για το δεύτερο μέρος του τίτλου της εκδήλωσης που αναφέρεται στις «Υποκλοπές, Δικαιώματα και κράτους Δικαίου».

Αυτό πείραξε την κυρία Διαμαντοπούλου, που τα τελευταία χρόνια φαίνεται να έχει έρθει πολύ κοντά στην Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβερνώσα παράταξη και κοντός ψαλμός αλληλούια θα φανεί αν αυτή η σχέση μετουσιωθεί και σε πολιτική συνεργασία.

Οι υποκλοπές που έγιναν με ενορχηστρωτή τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και θα συζητηθούν στην εκδήλωση που συμμετέχει ο κ. Βενιζέλος.

Όπως και το γεγονός πως ήδη ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε πάρει θέση για το ζήτημα των παρακολουθήσεων και κυρίως για την αντισυνταγματική γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκου, με την οποία προσπάθησε να μπλοκάρει την ΑΔΑΕ να κάνει το καθήκον της και να ερευνήσει την υπόθεση.

Την Άννα Διαμαντοπούλου -και δεν είναι η μόνο αυτή- την πείραξε ότι η ΝΔ και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγιναν η αιτία να αρχίσει να σπάει το πολυδιαφημισμένο «αντισύριζα μέτωπο».

Μια μέρα μόλις μετά, όμως, ήρθε και η κίνηση του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, να δώσει στους πολιτικούς αρχηγούς το πόρισμα της ανεξάρτητης αρχής με ονόματα αυτών που παρακολουθούσε η ΕΥΠ, επικεφαλής της οποίας με δική του απόφαση -και μάλιστα την πρώτη που έλαβε ως πρωθυπουργός της χώρας- είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απ’ όσα έχουν γίνει γνωστά, πλέον αποδεικνύεται και από τα στοιχεία της ΑΔΑΕ της πλέον αρμόδιας αρχής για το ζήτημα των παρακολουθήσεων, ότι πράγματι υπήρξε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη πολιτική εκτροπή.

Είναι απορίας άξιον αν η κ. Διαμαντοπούλου θα συνεχίσει να ανήκει σ’ αυτούς που μετά από τις αποκαλύψεις αυτές εξακολουθούν να θεωρούν πιο αναγκαία την διατήρηση του «αντισύριζα» μετώπου από την διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών και την απόδοση ευθυνών στην «δεξιά» - με την κακή έννοια- κυβέρνηση Μητσοτάκη που έχει ενδυθεί την προβιά του «κέντρου».