Γιάννης Τριήρης: Από που αντλεί την πολιτική του δύναμη ο πρωθυπουργός;

Γιάννης Τριήρης: Από που αντλεί την πολιτική του δύναμη ο πρωθυπουργός;
Δευτέρα, 04/09/2023 - 07:35

Μπορεί να ακούγεται κοινότυπο, αλλά σ΄ αυτή τη χώρα και σ’ αυτή την κατάσταση που βρισκόμαστε, -όσο και αν η κυβέρνηση προσπαθεί να την ωραιοποιήσει-, το μόνο βέβαιο είναι πως δεν περισσεύει κανείς στη προσπάθεια που απαιτείται για να βγούμε από το φαύλο κύκλο της ακρίβειας , αλλά και για να λύσουμε βασικά ζητήματα της καθημερινότητας μας.

Ο ουσιαστικός πολιτικός διάλογος δεν θα πρέπει να αποτελεί ουτοπία, αλλά το αντίθετο, θα πρέπει να γίνει πρωταρχικός σκοπός των κομμάτων, αλλά και της ίδιας της κοινωνίας των πολιτών.

Κυρίως η κυβέρνηση, που βγήκε απίστευτα ενισχυμένη από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να κατανοήσει ότι για την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, ιδιαίτερα σε καιρούς δύσκολους όπως οι σημερινοί, δεν παίζει πρωτεύοντα ρόλο το ποιος κυβερνά, αλλά το ποιος λύνει προβλήματα.

Ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή διακυβέρνησης στην Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά δεν έδωσε λευκή επιταγή. Τον ενδιαφέρει αυτοί που ορίζουν τις τύχες του να είναι αποτελεσματικοί και να λύνουν προβλήματα.

Βέβαια και οι πολίτες δεν θα πρέπει να παραμένουν αμέτοχοι στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Θα πρέπει να ενημερώνονται πολύπλευρα για να μπορούν να διακρίνουν τόσο τις μικροκομματικές σκοπιμότητες , όσο και τις αλαζονικές συμπεριφορές.

Χθες, ο πρωθυπουργός επανήλθε σε μια «αγαπημένη συνήθεια» του, -όπως ο ίδιος έγραψε-, να δημοσιεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου, που ξεκίνησε τον προηγούμενο χειμώνα.

Όποιος πολίτης διάβασε ολόκληρη την Κυριακάτικη μακροσκελή ανάρτηση του πρωθυπουργού θα διαπίστωσε ότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που δεν έχουν λυθεί και ναι μεν εμμέσως τα παραδέχεται ο Κ. Μητσοτάκης,, αλλά λύσεις δεν δίνει και αλαζονικά αρκείται στο να αυτοσυγχαίρει την κυβέρνηση του για τις προσπάθειες της.

Παραδέχεται ότι υπάρχουν τεράστιες ζημιές από τις πυρκαγιές, αλλά μιλάει αόριστα για πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε και δήθεν θα εξασφαλίσουν καλύτερη άμυνα για το αύριο. Μάλιστα με την μισή Ελλάδα να έχει γίνει στάχτη, ο πρωθυπουργός κομπορρημονεί γράφοντας «ότι προ ημερών εγκαινιάστηκε και επαναλειτουργεί το Δασικό Χωριό στους Παπάδες του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας ‘Αννας που είχε σβηστεί από τον χάρτη στη μέγα-πυρκαγιά του 2021. Αξίζει να κάνετε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο να δείτε τις εικόνες. Είναι εντυπωσιακές»!

Αναφέρεται στο μέτωπο του πληθωρισμού (σικ!) δηλαδή στην ακραία ακρίβεια που πλήττει τους καταναλωτές, αλλά λύσεις δεν δίνει και μιλάει για τις «ασπιρίνες» του «καλαθιού του νοικοκυριού» και του δήθεν ελέγχους που γίνονται στην αγορά, όταν όλοι οι πολίτες γνωρίζουν ότι βασιλεύει η αισχροκέρδεια.

Κάνει λόγο για μείωση της ανεργίας όταν αυτή παραμένει διψήφια στη χώρα μας και στα υψηλότερα επίπεδα της ΕΕ.

Όσον αφορά στην Παιδεία και την Υγεία, λιγοστές και ανούσιες οι αναφορές στην ανάρτηση του πρωθυπουργού και άκρως γενικόλογες. Θριαμβολογεί, όμως ότι έγιναν προσλήψεις στα σχολεία και ότι στέλνει για στρατιώτες-γιατρούς για να στελεχώσουν υγειονομικές μονάδες.

Το μόνο ακριβές που αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάρτηση του είναι ότι : «Ξέρω πως αρκετοί ίσως δεν τα διαβάζετε ολόκληρα (τα κείμενα του εβδομαδιαίου απολογισμού του), άλλοι καθόλου, οι περισσότεροι ίσως τα διαβάζετε διαγώνια…».

Μήπως ακριβώς αυτή η επισήμανση του πρωθυπουργού –πως οι πλειοψηφία των πολιτών δεν ενημερώνεται ούτε από τον ίδιο- του έδωσε και του διατηρεί δίνει και την πολιτική δύναμη που έχει αποκτήσει;