Πάνω από 700 παραγωγοί Φ/Β, αύριο στην εκδήλωση της ΠΟΣΠΗΕΦ στη Θεσσαλονίκη

Πάνω από 700 παραγωγοί Φ/Β, αύριο στην εκδήλωση της ΠΟΣΠΗΕΦ στη Θεσσαλονίκη
Παρασκευή, 12/04/2024 - 13:01

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν αύριο, 13 Απριλίου 2024, περισσότεροι από 700 φωτοβολταϊκοί παραγωγοί από όλη την Ελλάδα, για την μεγάλη, ετήσια εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτοβολταϊκών Παραγωγών (ΠΟΣΠΗΕΦ), που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο HYATT Regency.

Η φετινή συνάντηση της ΠΟΣΠΗΕΦ, πραγματοποιείται σε μία περίοδο σημαντικών προκλήσεων για τον ελληνικό ενεργειακό τομέα, καθώς τις επιχειρήσεις του κλάδου και τους επενδυτές στις ΑΠΕ, απασχολούν κρίσιμα θέματα, με κυριότερο όλων, την αποθήκευση της πράσινης ενέργειας.

Όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα, αναμένεται να τεθούν προς συζήτηση στην πολυθεματική εκδήλωση της ΠΟΣΠΗΕΦ, στην οποία θα συμμετέχουν πολιτικοί, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων της Ενέργειας και διαχειριστές του ενεργειακού χώρου, όπως και επιχειρηματίες- παραγωγοί.

Η κυβέρνηση στην μεγάλη συνάντηση της 13ης Απριλίου, θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Μάκη Βορίδη και την Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κα. Αλεξάνδρα Σδούκου.

Σημειώνεται ότι στην ετήσια εκδήλωση της ΠΟΣΠΗΕΦ, θα παραβρεθούν:

  • ο πρόεδρος του ΔΑΠΕΕΠ, δηλαδή του Διαχειριστή ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης , κ. Ιωάννης Γιαρέντης καθώς και μέλη του δ.σ. του φορέα.
  • ο Αντιπρόεδρος της ΡΑΑΕΥ, της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας & Υδάτων, κ. Φούρλαρης Δημήτρης όπως και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Αρχής.
  • Γενικοί Διευθυντές του ΔΕΔΔΗΕ, του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας,
  • Γενικοί Διευθυντές του ΑΔΜΗΕ, του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Η ΠΟΣΠΗΕΦ, για τη μεγάλη αυτή ετήσια συνάντηση, έχει διοργανώσει ένα πυκνό πρόγραμμα με παρουσιάσεις και συζητήσεις επί θεσμικών και τεχνικών ζητημάτων, με την ατζέντα της ετήσιας συνάντησης των φωτοβολταϊκών παραγωγών, να ολοκληρώνεται με δείπνο, στη διάρκεια του οποίου θα χαιρετίσουν οι επίσημοι προσκεκλημένοι, ενώ ομιλία θα εκφωνήσει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Γιάννης Παναγής.

Aναλυτικότερα:

  • Από 14:00 έως 15:30, θα λάβουν χώρα, εταιρικές παρουσιάσεις.
  • Από 15:30 έως 16:00, o πρόεδρος της Οptimus Energy , κ. Κωνσταντίνος Μπασλής, θα αναπτύξει προς συζήτηση το θέμα «Τα Φωτοβολταϊκά μετά
    τις ταρίφες. Διμερή συμβόλαια – Ελεύθερη αγορά».
  • Από τις 16:00 έως τις 17:00, εκπρόσωποι των εταιρειών OK Group, Krannich Solar, PHAOS Renewables και BayWa r.e., θα αναλύσουν το θέμα «Προοπτικές και υλοποίηση μονάδων αποθήκευσης».
  • Από τις 17:00 έως τις 17:30 θα ακολουθήσουν οι παρουσιάσεις των εταιρειών Green Line Energry και Solar Power Europe.
  • Aπό τις 17:30 έως τις 18:30, ο καθηγητής του Α.Π.Θ. Παντελής Μπίσκας θα πραγματοποιήσει εισήγηση στη θεματική Ενότητα «Προβλήματα και Προοπτικές στη λειτουργία των φωτοβολταϊκών σταθμών», ενώ στο πάνελ που θα ακολουθήσει θα συζητηθούν ειδικότερα ζητήματα που αφορούν στις καθυστερήσεις στις συνδέσεις, στους περιορισμούς έγχυσηςπερικοπές και στο έλλειμμα αποθήκευσης.

Τις προοπτικές στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, θα συζητήσουν οι συμμετέχοντες στο πάνελ: Δημήτρης Φούρλαρης (Αντιπρόεδρος ΡΑΕ), Δημήτρης Βράνης (Διευθυντής Διεύθυνσης χρηστών δικτύου), Κωνσταντίνος Τσιρέκης (Διευθυντής έργων μεταφοράς ΑΔΜΗΕ), Νικόλαος Ζιώγος (Διευθυντής συμβάσεων ΑΠΕ ΔΑΠΕΕΠ), Κωνσταντίνος Μητσιολίδης (CEO και CFO AGROTECH – GREENLINE).

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Δεληγιάννης (Εnergy Press).

  • Aπό τις 18:30 έως τις 19:15, o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΑΠΕΕΠ, κ. Ιωάννης Γιαρέντης, θα μιλήσει με θέμα «Το Παρόν και το Μέλλον των ΑΠΕ».
  • Από τις 19:15 έως τις 20:15 εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων θα συζητήσουν για την πορεία απεξάρτησης της χώρας μας από τα ορυκτά καύσιμα και για το ενεργειακό μέλλον, αλλά και για το πως θα γίνει η ομαλή μετάβαση στις ΑΠΕ, χωρίς προβλήματα στην αγορά. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και διευθυντής του Energy Press, Θοδωρής Παναγούλης.
  • Στις 20:30 θα αρχίσει το επίσημο δείπνο της ετήσιας συνάντησης της ΠΟΣΠΗΕΦ, το οποίο θα ανοίξει με τους χαιρετισμούς των επισήμων προσκεκλημένων.

Η ετήσια εκδήλωση της Ομοσπονδίας, αναμένεται να αποτελέσει μία ακόμη παραγωγική και εποικοδομητική συνάντηση για τον κλάδο και τις χιλιάδες φωτοβολταϊκούς παραγωγούς, που αποτελούν ένα ιδιαίτερα δυναμικό κομμάτι της αγοράς των ΑΠΕ.