Η Linde ξεκινά την προμήθεια του πρώτου πλοίου υδρογόνου στον κόσμο

Η Linde ξεκινά την προμήθεια του πρώτου πλοίου υδρογόνου στον κόσμο
Δευτέρα, 10/04/2023 - 08:20

Η Linde ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την προμήθεια υγρού υδρογόνου στο πρώτο επιχειρησιακό πλοίο υδρογόνου στον κόσμο για αυτοκίνητα και επιβάτες στη Νορβηγία.

Η Linde προμηθεύει την εταιρεία οχηματαγωγών Norled με καθαρό υδρογόνο για το MF Hydra που λειτουργεί με κυψέλες καυσίμου. Πέρα από την παροχή καθαρού υγρού υδρογόνου, η Linde ανέπτυξε, σχεδίασε και εγκατέστησε το σύστημα ελέγχου-διαχείρισης καυσίμου, τη χερσαία εγκατάσταση ανεφοδιασμού φορτηγών σε πλοίο, ενσωματωμένη δεξαμενή αποθήκευσης και εξοπλισμό επεξεργασίας καυσίμου. Το πλοίο ολοκλήρωσε τις θαλάσσιες δοκιμές και ξεκίνησε τις εμπορικές του εργασίες.

«Το υδρογόνο ξεκινά την επίτευξη απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές στις μετακινήσεις σε όλο τον κόσμο – κυρίως στις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων όπως στα τρένα και τα φορτηγά»,δήλωσε οArmando Botello, Πρόεδρος της Περιφέρειας Βόρειας Ευρώπης τηςLinde.«Είμαστε περήφανοι που συνεργαστήκαμε με τηNorledστο πρώτο έργο παγκοσμίως για την ασφαλή παροχή καθαρού υδρογόνου στον θαλάσσιο τομέα, ένα βήμα προς τη μετάβαση σε καύσιμα φιλικά προς το περιβάλλον».

«ΗNorledκαι οι εταίροι μας πρωτοστατούν σε μια αλλαγή στον ναυτιλιακό τομέα»,δήλωσε ηHeidi Wolden, Διευθύνουσα Σύμβουλος τηςNorled.«Το υγρό υδρογόνο μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο ως καύσιμο μηδενικών εκπομπών για τη ναυτιλία και ανυπομονούμε να δούμε τη χρήση αυτής της τεχνολογίας να αναπτύσσεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο».

Ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες βιομηχανικών αερίων και εφαρμογών στον κόσμο, ηLindeδιαδραματίζει βασικό ρόλο στη μετάβαση προς την καθαρή ενέργεια. Η εταιρεία βοηθά ενεργά τους πελάτες της να απανθρακοποιήσουν τις δραστηριότητές τους με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες υδρογόνου, μέσω παγκόσμιας κλάσης εφαρμογών, βασικών συμμαχιών και εγχειρημάτων, και αξιοποιώντας τη μεγάλη εμπειρία και υποδομή της. ΗLindeυλοποιεί έργα καθαρού υδρογόνου σε μια σειρά εφαρμογών και βιομηχανιών και αναπτύσσει τις εφαρμογές υδρογόνου σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας του.

Σχετικά με τηLinde

ΗLinde είναι μια κορυφαία παγκοσμίως εταιρεία βιομηχανικών αερίων και εφαρμογών με πωλήσεις $33 billion το 2022. Υλοποιούμε την αποστολή μας να κάνουμε τον κόσμο μας πιο παραγωγικό κάθε μέρα παρέχοντας υψηλής ποιότητας λύσεις, τεχνολογίες και υπηρεσίες που κάνουν τους πελάτες μας πιο επιτυχημένους και βοηθούν στη βιωσιμότητα και την προστασία του πλανήτη μας.

Η εταιρεία εξυπηρετεί πληθώρα βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένων των χημικών και της ενέργειας, των τροφίμων και ποτών, των ηλεκτρονικών, της υγειονομικής περίθαλψης, της κατασκευής, της μεταλλουργίας και της εξόρυξης. Τα βιομηχανικά αέρια και η τεχνολογία της Linde χρησιμοποιούνται σε αμέτρητες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής καθαρού υδρογόνου και συστημάτων δέσμευσης άνθρακα κρίσιμης σημασίας για την ενεργειακή μετάβαση, ιατρικού οξυγόνου που σώζει ζωές και υψηλής καθαρότητας αερίων για την κατασκευή ηλεκτρονικών. Η Linde παρέχει επίσης υπερσύγχρονες λύσεις, κατά τη χρήση των αερίων, υποστηρίζοντας τη διεύρυνση εργασιών των πελατών, τη βελτίωση της απόδοσης και τη μείωση των εκπομπών.