Philipp Kunze: H Ελλάδα είναι εξαιρετικό πεδίο για αιολικές off shore

Philipp Kunze: H Ελλάδα είναι εξαιρετικό πεδίο για αιολικές off shore
Παρασκευή, 27/05/2022 - 08:34

Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για ηλεκτρική ενέργεια, μέσω εικονικών συμφωνιών για ΑΠΕ και αιολικής ενέργειας, κάτι που είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την απολιγνιτοποίηση, όπως και η ανάγκη για επιτάχυνση στο σχεδιασμό αποθήκευσης ενέργειας, τόνισε μιλώντας στο «Athens Energy Dialogues», ο Managing Director BayWa r.e. Projects Greece.

ΟPhilippKunze, ως επιχειρηματίας και εκπρόσωπος της μεγαλύτερης εταιρείας ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών στην Γερμανία επισήμανε ότι η βιομηχανία στη χώρα του έχει πληγεί σοβαρότατα από τις αυξημένες τιμές της ενέργειας, μέσα από αυτή τη διαδικασία, όμως η Γερμανική βιομηχανία έχει μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά 10%.

Για το συγκεκριμένο στέλεχος, είναι απαραίτητο να υπάρξει μια αλλαγή στη θεώρηση σε ό,τι αφορά την ενέργεια και τις εναλλακτικές πηγές της, καθώς αναμένεται και τους επόμενους μήνες να αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι τιμές. Σε αυτό το πλαίσιο, η ανάπτυξη με περισσότερες ΑΠΕ θα οδηγήσει σε χαμηλότερες τιμές, καθώς στην παρούσα φάση υπάρχουν λίγα προϊόντα ΑΠΕ, όμως υπάρχουν πολλές εταιρείες που επιθυμούν να εξασφαλίσουν μειωμένες τιμές.

Σύμφωνα με τον κ. Κunze, η Ελλάδα είναι εξαιρετικό πεδίο για αιολικές off shore, όμως χρειάζονται μακροπρόθεσμες λύσεις που θα μεταφέρουν τη ενέργεια από ΑΠΕ, ειδικά με αποθήκευση για νυχτερινή κατανάλωση. Όπως, δε, τόνισε χαρακτηριστικά, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για ηλεκτρική ενέργεια, μέσω εικονικών συμφωνιών για ΑΠΕ και αιολικής ενέργειας, κάτι που είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την απολιγνιτοποίηση, όπως και η ανάγκη για επιτάχυνση στο σχεδιασμό αποθήκευσης ενέργειας.