Η ΔΕΤΑ της ΑΔΜΗΕ αναζητά συνεργάτη για το ερευνητικό έργο «HEDGE-IoT»

Η ΔΕΤΑ της ΑΔΜΗΕ αναζητά συνεργάτη για το ερευνητικό έργο «HEDGE-IoT»
Τρίτη, 19/12/2023 - 12:00

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου, ενός (1) Πτυχιούχου/Διπλωματούχου Ηλεκτρολόγων ή Μηχανολόγων Μηχανικών ή Πληροφορικής ή Πληροφορικής και Επικοινωνιών ή Επιστήμης Υπολογιστών ή Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών ή Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού ηλεκτρονικών υπολογιστών Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών με θεωρητικό υπόβαθρο ή/και προϋπηρεσία σε ευρωπαϊκά προγράμματα ΗΟΡΙΖΟΝ EUROPE 2021-2027

Η Διεύθυνση Έρευνας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης (ΔΕΤΑ) της ΑΔΜΗΕ Α.Ε., στο πλαίσιο του Προγράμματος Horizon Europe Energy, υλοποιεί το εγκεκριμένο ερευνητικό έργο με τίτλο« Holistic Approach towards Empowerment of the DiGitalization of the Energy Ecosystem through adoption of IoT solutions» ή εν συντομία «HEDGE-IoT» το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.`

Η χρονική διάρκεια του φυσικού αντικειμένου του ως άνω έργου είναι από 01/01/2024 έως και 01/07/2027(42 μήνες), συνοπτική περιγραφή του οποίου παρουσιάζεται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ.

Λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις των άρθρων 21 του Ν.2190/1994, καθώς και τις διατάξεις του άρθρου 30 του Ν.4314/2014 όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν, η ΔΕΤΑ προτίθεται να συνεργαστεί με σύμβαση ανάθεσης έργου με 1 (ένα) φυσικό πρόσωπο.

Το ύψος της αμοιβής για το ανατιθέμενο έργο συναρτάται με το ειδικό αντικείμενο ανάθεσης, τα προσόντα του αντισυμβαλλόμενου, την προϋπολογισθείσα δαπάνη για το προς ανάθεση έργο, ενώ υπόκειται στους περιορισμούς του χρηματοδοτικού προγράμματος και της κείμενης νομοθεσίας.

Το αντικείμενο των προς ανάθεση έργων και τα κατ’ ελάχιστο απαραίτητα και επιθυμητά προσόντα, περιγράφονται ακολούθως:

Αντικείμενο του προς ανάθεση έργου:

Το HEDGE-IoT προτείνει ένα νέο Ψηφιακό Πλαίσιο που στοχεύει στην αύξηση της ανθεκτικότητα του δικτύου, δημιουργεί νέες ευκαιρίες στην αγορά ,προωθεί την πρόοδο στην τυποποίηση του IoT, εισάγοντας και διαχειρίζοντας μια πληθώρα διαφοροποιημένων, διαλειτουργικών ενεργειακών υπηρεσιών σε κλιμακούμενες και εξαιρετικά κατανεμημένες πλατφόρμες δεδομένων και υποδομών( βλ. αναλυτικά στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ).

Διάρκεια απασχόλησης: Από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και για ένα έτος, με δυνατότητα ετήσιας ανανέωσης διαδοχικά, έως το τέλος του έργου, αποκλειομένης σε κάθε περίπτωση της αναγνώρισής τους ως συμβάσεων αορίστου χρόνου.

Απαραίτητα Προσόντα:

  • Πτυχίο/Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου ή Μηχανολόγου Μηχανικού, Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΕΙ) πενταετούς φοίτησης ή Πτυχίο/Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Mηχανικού Ηλεκτρονικών υπολογιστών.
  • Πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος Πληροφορικής ή Πληροφορικής και Επικοινωνιών ή Επιστήμης Υπολογιστών ή Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών ή Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΑΕΙ της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος Σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.
  • Ανεπτυγμένες δεξιότητες στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές (Η/Υ) (εφαρμογές γραφείου (word, excel, power-point κλπ.)
  • Άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας.
  • Αναπτυγμένη ικανότητα διαπροσωπικής επικοινωνίας, πολύ καλές δεξιότητες προφορικής και γραπτής επικοινωνίας, και τέλος
  • Πολύ καλές αναλυτικές και οργανωτικές δεξιότητες.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος