Southeast Europe Connectivity Forum: Αύριο το Διεθνές Συνέδριο για τη Συνδεσιμότητα στη ΝΑ Ευρώπη

Southeast Europe Connectivity Forum: Αύριο το Διεθνές Συνέδριο για τη Συνδεσιμότητα στη ΝΑ Ευρώπη
Δευτέρα, 30/10/2023 - 13:55

Το πολυαναμενόμενο διεθνές συνέδριοSoutheast Europe Connectivity Forum (SECF), το οποίο εστιάζει στον ρόλο της Ελλάδας -και ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης- ως κόμβο ανάπτυξης και συνδεσιμότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ξεκινά αύριο,Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023και θα διαρκέσει μέχρι και τηνΤετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023.

Το φόρουμ πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Ελληνικής Εταιρείας Logistics και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Ελλάδος.

Κορυφαίοι ομιλητές θα τοποθετηθούν για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τους τομείς των μεταφορών και των έργων υποδομών, που επηρεάζουν άμεσα τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και συμβάλλουν στη συνδεσιμότητα των χωρών της ευρύτερης περιοχής. Μεταξύ των ομιλητών αναμένεται να είναι ηΧριστίνα Αλεξοπούλου, Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, ηAnna Mihneva-Natova, Deputy Minister of Transport and Communicationsτης Βουλγαρίας, οHristo Aleksiev, Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας σε θέματα οικονομικών, οΓεώργιος Ξηρογιάννης, Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), οΓιώργος Πιτσιλής, Διοικητής ΑΑΔΕ, ηΙωάννα Τσιαπαρίκου, Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων κ.α..

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου αποτελεί η διασύνδεση των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε ό,τι αφορά στις υποδομές, τις μεταφορές, την ενέργεια και την ψηφιοποίηση. Στα πάνελ που θα πραγματοποιηθούν την πρώτη ημέρα οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για επίκαιρα ζητήματα και αναδυόμενες τάσεις, καθώς και για τα έργα που έχουν υλοποιηθεί τόσο στην Ελλάδα, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ