H Coral Gas έχει εκπαιδεύσει πάνω από 700 άτομα με το πρόγραμμα Παρέα Προχωράμε Μπροστά

H Coral Gas έχει εκπαιδεύσει πάνω από 700 άτομα με το πρόγραμμα Παρέα Προχωράμε Μπροστά
Πέμπτη, 04/05/2023 - 11:19

«Παρέα, Προχωράμε Μπροστά»: Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας και Ψηφιακών Δεξιοτήτων για όλους από την Coral Gas έχει εκπαιδεύσει πάνω από 700 άτομα!

Το πρόγραμμα «Παρέα, προχωράμε μπροστά» της Coral Gas σε συνεργασία με τη Wise Greece ξεκίνησε πριν 3 μήνες και ήδη έχει εκπαιδεύσει πάνω από 700 άτομα στην περιοχή των Ιωάννινων.

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός θετικού κοινωνικού αντίκτυπου, που προσβλέπει σε ένα μέλλον πιο βιώσιμο, ανθρώπινο, τεχνολογικά και ψηφιακά αναβαθμισμένο. Τα επαγγέλματα αλλάζουν, οι δεξιότητες προσαρμόζονται αντιστοίχως στα νέα δεδομένα και ο κάθε τόπος και οι άνθρωποί του καλούνται να αναδείξουν τα μοναδικά τους χαρακτηριστικά και τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 4 κύκλοι εκπαιδεύσεων:

  1. Επιχειρηματικότητα του μέλλοντος: Πώς μεταφέρουμε τις παγκόσμιες τάσεις στην καθημερινή δραστηριότητά μας - (Εκπαιδεύτρια: Μελίνα Ταπραντζή).
  2. Δημιουργούμε τα δικά μας site και αποτελεσματικές καμπάνιες – (Εκπαιδεύτρια: Μάγκυ Κοντού).
  3. Digital Marketing: Πώς δημιουργούμε ενδιαφέρον περιεχόμενο και αποτελεσματική διαφήμιση στα social media – (Εκπαιδευτής: Δημήτρης Δημητριάδης).
  4. Business Model Canvas : Πώς σχεδιάζουμε και οργανώνουμε το δικό μας επιχειρηματικό μοντέλο σε μια σελίδα – (Εκπαιδεύτρια: Μίνα Μισυρλή).

Το προφίλ των εκπαιδευόμενων είναι:

Ηλικίες:

55,6% ανήκουν στην ομάδα 18-29 ετών

44,4% στο 30-64 ετών

Iδιότητα

  • 45% φοιτητές
  • 23% εργαζόμενους
  • 19,7% ελεύθεροι επαγγελματίες
  • 8,8% ευάλωτες ομάδες – άνεργοι

Οι επόμενες θεματικές είναι οι παρακάτω και σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες:

  1. Branding, Marketing και Επικοινωνία: Πώς επικοινωνώ αυθεντικά και συνδέομαι αποτελεσματικά με το κοινό μου – (Εκπαιδεύτρια: Ιωάννα Σεραφειμίδου).
  2. Δημιουργούμε αποτελεσματικές παρουσιάσεις της επιχείρησής μας και να αξιοποιούμε εργαλεία προώθησης – (Εκπαιδεύτρια: Μάγκυ Κοντού).

Για έξι μήνες, έμπειροι εκπαιδευτές, διαθέτουν online εκπαιδεύσεις στους συμμετέχοντες, σε μια διαφορετική θεματική ενότητα κάθε μήνα, με στόχο να τους προσφέρουν πρακτικές και όχι μόνο θεωρητικές γνώσεις, για θέματα όπως οι επιχειρηματικές τάσεις του μέλλοντος, η αποτελεσματική χρήση τεχνολογικών εργαλείων για marketing και επικοινωνία, το storytelling και branding, η βιωσιμότητα και η κοινωνική ευθύνη κ.α.

Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ήταν δωρεάν με απαραίτητη εγγραφή στο https://pareaioannina.gr/ και μετά τη λήξη του θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών και την υποστήριξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, καθώς και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η Coral Gas πιστή στις αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, θα συνεχίσει να αφουγκράζεται τις ανάγκες τις κοινωνίας με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον και να δημιουργεί δράσεις που στόχο έχουν μία καλύτερη ζωή.

TrainingProgram_New_1.jpg