Απεργεί αύριο 8 Μαρτίου το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας

Απεργεί αύριο 8 Μαρτίου το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας
Τρίτη, 07/03/2023 - 14:19

Την απεργία έχουν κηρύξει τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Ελευσίνας και Λαυρίου.

Συμμετέχουμε στην απεργία που έχουν κηρύξει τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Ελευσίνας και Λαυρίου και στις κατά τόπους ορισμένες απεργιακές συγκεντρώσεις. Στην Αθήνα συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12:30 μ.μ. στα Προπύλαια! Για να μην περάσει η συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών. Για να διεκδικήσουμε σύγχρονες-ασφαλείς-φτηνές μαζικές μεταφορές για το λαό κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους.

Δεν θα επιτρέψουμε να συγκαλυφθούν οι ευθύνες για το έγκλημα στο σιδηρόδρομο. Δεν μπορούν να κρύψουν με τίποτα ότι πρόκειται για προδιαγεγραμμένο έγκλημα, όταν υπήρχαν τόσες προειδοποιήσεις, τόσες καταγγελίες από τους εργαζόμενους. Η πορεία των ιδιωτικοποιήσεων και του διαχωρισμού των εταιρειών στο σιδηρόδρομο σε συνδυασμό με το κυνήγι της μεγιστοποίησης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, έφερε αυτή την τραγική κατάσταση. Οι αντιστοιχίες και ομοιότητες με τον κλάδο της ενέργειας είναι πολλές. Ξέρουμε ότι η εντατικοποίηση, η παράκαμψη διαδικασιών, η απαξίωση των υποδομών, είναι κοινοί παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε εργοδοτικά εγκλήματα.

Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στους χώρους δουλειάς. Μονόδρομος ο αγώνας για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, ενωμένοι και οργανωμένοι στο Σωματείο μας. Παλεύουμε και διεκδικούμε αποφασιστικά μέτρα υγείας και ασφάλειας στην εργασία, για να γυρνάμε όρθιοι στα σπίτια μας.

Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να μετράμε τους νεκρούς μας. Πότε από σεισμούς, πότε από πυρκαγιές, πότε από πλημμύρες, πότε από εργατικά βιομηχανικά δυστυχήματα. Παίρνουμε τις ζωές στα χέρια μας. Δυναμώνουμε τον αγώνα με τα συνδικάτα μας.

Προσυγκέντρωση στην πλ. Κάνιγγος στις 11:30 π.μ. Συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12:30 μ.μ.

Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!