Libra Group: Νέος Οικονομικός Διευθυντής ο Praveen Vetrivel

Libra Group: Νέος Οικονομικός Διευθυντής ο Praveen Vetrivel
Τρίτη, 07/03/2023 - 14:36

O Vetrivel θα επιβλέπει τον κεφαλαιακό, οικονομικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό του παγκόσμιου ομίλου ως μέλος της Ηγετικής Oμάδας

ΤοLibra Group, ένας ιδιωτικός διεθνής επιχειρηματικός όμιλος του οποίου οι θυγατρικές κατέχουν και διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία σε σχεδόν 60 χώρες, ανακοίνωσε τον διορισμό τουPraveen Vetrivelως νέου Οικονομικού Διευθυντή (CFO), με ισχύ από τις 25 Απριλίου 2023. Έδρα του θα είναι τα κεντρικά γραφεία του ομίλου στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Praveen Vetrivel είναι βετεράνος του Libra Group, έχοντας ξεκινήσει από την LCI, τη θυγατρική αεροπορική εταιρεία του Ομίλου, ωςEμπορικόςAναλυτής το 2008. Με την πάροδο των ετών, ο Vetrivel ανέβηκε στην ιεραρχία, αρχικά ως Αντιπρόεδρος του τμήματος Χρηματοδότησης – Structured Financing το 2013 και μετέπειτα ως Οικονομικός Διευθυντής της LCI το 2020.

Με 15 χρόνια εμπειρίας στην LCI, ο κ. Vetrivel είναι ένας έμπειρος ηγέτης με αποδεδειγμένο ιστορικό επιτευγμάτων. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην LCI, βοήθησε στη δημιουργία της χρηματοοικονομικής και λογιστικής ομάδας της εταιρείας, καθοδήγησε τις συγχωνεύσεις και εξαγορές και επέβλεψε όλο τον οικονομικό σχεδιασμό και ανάλυση. Με ένα στόλο εμπορικών αεροσκαφών, αεροσκαφών κοινής ωφέλειας και ελικοπτέρων, η LCI συνεχίζει να αναπτύσσεται και να προωθεί νέες συνεργασίες για την κάλυψη των τρεχουσών και μελλοντικών αναγκών των πελατών της, συμπεριλαμβανομένων των πιο πρόσφατων συνεργασιών με την Elroy Air και την BETA Technologies.

Πριν από την ένταξή του στην LCI, ο κ. Vetrivel εργαζόταν στη βρετανική συμβουλευτική αερομεταφορών IBA Group. Ήταν μέλος του εμπορικού τμήματος που ανέπτυσσε εκθέσεις αγοράς και εκτιμήσεις για αεροσκάφη σταθερών πτερύγων και ελικόπτερα. Έχει επίσης βραβευτεί με το Airline Economics «40 under 40».

«Ο διορισμός του Praveen είναι ένα καίριο επόμενο βήμα για τον Όμιλό μας, καθώς αποτελεί το τελευταίο μέλος μίας ομάδας Ηγεσίας που θα βοηθήσει στην μελλοντική εξέλιξη του πολυτομεακού οργανισμού μας», δήλωσε ο κ. Μάνος Κουλιγκάς, Διευθύνων Σύμβουλος του Libra Group. «Η προαγωγή του Praveen στο Libra Group αντιπροσωπεύει το ήθος που χαρακτηρίζει τον Όμιλό μας και μας οδηγεί να εντοπίζουμε και να δημιουργούμε ευκαιρίες για ταλέντα που το αξίζουν. Η παγκόσμια χρηματοοικονομική του εμπειρία συνδυάζεται με μια μοναδική κατανόηση των αξιών του Libra Group. Προσβλέπουμε στη ζωτική συμβολή του καθώς συνεχίζουμε να προωθούμε τις παγκόσμιες δραστηριότητές μας».

«Ως μακροχρόνιο μέλος του Libra Group μέσω της LCI, έχω βιώσει δια ζώσης την ισχύ και μοναδικότητα του επιχειρηματικού μας μοντέλου και της κουλτούρας μας που επικεντρώνεται στους ανθρώπους», δήλωσε ο κ. Vetrivel. «Με βαθιά ευγνωμοσύνη αναλαμβάνω αυτόν τον ρόλο σε μια τόσο κομβική στιγμή για την ανάπτυξη του οργανισμού. Ανυπομονώ να υποστηρίξω την επενδυτική στρατηγική του Ομίλου, ώστε να συμβάλλω στην υλοποίηση του οράματός μας για επίτευξη βιώσιμης εμπορικής ανάπτυξης, καθώς οδεύουμε προς το μέλλον».

unnamed_11.jpg