Ακρίβεια και ενεργειακή κρίση πιέζουν τα καθαριστήρια

Ακρίβεια και ενεργειακή κρίση πιέζουν τα καθαριστήρια
Σάββατο, 11/02/2023 - 08:21

Αρκετοί μάλιστα είναι αυτοί που σκέφτονται ως διέξοδο το … λουκέτο καθώς από την μία πλευρά είναι τα αυξημένα κόστη, και από την άλλη πλευρά, δεν μπορούν να προχωρήσουν σε αυξήσεις.

Η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια χτύπησε και τα Στεγνοκαθαριστήρια.

Εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στεγνοκαθαριστηρίων Ταπητοκαθαριστηρίων Πλυντηρίων Σιδερωτηρίων Βαφείων και συναφών επαγγελμάτων αναφέρουν στο iEnergeia ότι οι επαγγελματίες του χώρου καλούνται να αντιμετωπίσουν σημαντικές αυξήσεις στα χημικά, τα πλαστικά, τις κρεμάστρες και τα άλλα είδη που χρησιμοποιούν στο συγκεκριμένο επάγγελμα αλλά και στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος που, τελικά, καθιστούν τα κόστη δυσθεώρητο για έναν μικρό επιχειρηματία. Αρκετοί μάλιστα είναι αυτοί που σκέφτονται ως διέξοδο το … λουκέτο καθώς από την μία πλευρά είναι τα αυξημένα κόστη, και από την άλλη πλευρά, δεν μπορούν να προχωρήσουν σε αυξήσεις διότι θα καταστήσουν «ακριβή» την υπηρεσία όταν, μάλιστα, ήδη παρατηρείται μείωση του τζίρου τους διότι οι πελάτες έχουν περιορίσει αισθητά και αυτό το έξοδο.

Τέλος, αν και δεν πρόκειται για νέο φαινόμενο καλούνται να διαχειριστούν και μια καταναλωτική συμπεριφορά που φαίνεται ότι εντείνεται, ότι οι πελάτες αρκετές φορές δεν επιστρέφουν για να παραλάβουν τα είδη που έδωσαν για καθάρισμα.

Μια λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι η προπληρωμή, ενώ σε ό,τι αφορά στα είδη που βρίσκονται, σήμερα, στα αζήτητα των στεγνοκαθαριστηρίων οι επαγγελματίες του χώρου ανέλαβαν πρωτοβουλία και συγκεντρώνουν αυτά τα είδη (παπλώματα, κουβέρτες κλπ) προκειμένου να τα στείλουν με την ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους στην Τουρκία και την Συρία.