Power Pass: Πότε πληρώνει - Ποιοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός πληρωμής

Power Pass: Πότε πληρώνει - Ποιοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός πληρωμής
Σάββατο, 02/07/2022 - 07:52

Πότε πληρώνει το Power Pass. Η προθεσμία για το Power Pass λήγει τις επόμενες μέρες και η πλατφόρμα δεν θα είναι διαθέσιμη για είσοδο.

Μετά τις αιτήσεις στο Power Pass οι πολίτες περιμένουν πότε πληρώνει. Ο σχεδιασμός για την πληρωμή φαίνεται να πηγαίνει μετά τις 15 Ιουλίου.

Ημερομηνία πληρωμής για την επιδότηση ρεύματος δεν υπάρχει ακόμη και είμαστε εν αναμονή. Αυτή τη στιγμή αίτηση μπορούν να κάνουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, ανεξάρτητα από το λήγοντα του ΑΦΜ τους.

Θέλει μεγάλη προσοχή σε όσους έκαναν νεα φορολογική δήλωση. Θα πρέπει να ελέγξουν ότι δεν άλλαξε η κατάσταση της δήλωσής τους για να μη μείνουν εκτός πληρωμής.

Η αποζημίωση έως 600 ευρώ καταβάλλεται για το 60% των επιπλέον χρεώσεων, αφού πρώτα αφαιρεθούν από αυτές οι επιδοτήσεις του κράτους και οι πιθανές επιδοτήσεις από τους παρόχους.

Ενδεικτικά παραδείγματα:

Αν κάποιος έχει επιπλέον χρεώσεις, μετά την αφαίρεση των επιδοτήσεων για το εν λόγω διάστημα, συνολικού ύψους 300 ευρώ, θα λάβει αποζημίωση 180 ευρώ.

Αν οι επιπλέον χρεώσεις ανέρχονται σε 800 ευρώ, η αποζημίωση θα διαμορφωθεί στα 480 ευρώ.

Αν οι χρεώσεις είναι από 1.000 ευρώ και πάνω και πάλι η αποζημίωση θα είναι 600 ευρώ.

Τι ποσό πρόκειται να λάβω μέσω του Power Pass;

Το ποσό που θα λάβετε εξαρτάται από το ύψος των λογαριασμών της περιόδου που καλύπτεται από το Power Pass. Τα ποσά της επιδότησης θα κυμαίνονται από 18 € έως και 600 € και θα υπολογίζονται στο 60% του ποσού που θα προκύπτει αφαιρώντας από τη ρήτρα αναπροσαρμογής τον λογαριασμό και το ποσό τυχόν εκπτώσεων.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο ίδιος ΙΒΑΝ σε δύο διαφορετικές αιτήσεις;

Ναι, αρκεί αυτός που κάθε φορά κάνει την αίτηση να είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος του λογαριασμού.

Πώς θα ενημερωθώ ότι/αν εγκρίθηκε η αίτηση;

Θα σας έρθει αυτοματοποιημένη ειδοποίηση στον λογαριασμό email που έχετε δηλώσει κατά την αίτησή σας.

Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα στον λογαριασμό μου;

Η εκκαθάριση των αιτήσεων, ο προσδιορισμός του ποσού επιστροφής και η καταβολή του στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Τι σημαίνουν οι χαρακτηρισμοί των σταδίων της αίτησης;

ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΥΠΟΒΟΛΗ: o χρήστης δεν έχει πατήσει "υποβολή αίτησης".

ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙΣΑ: έχει απορριφθεί η αίτηση. Εάν πλοηγηθείτε στη σελίδα της αίτησης θα δείτε στο πάνω μέρος περισσότερες πληροφορίες (π.χ. αδυναμία διασταύρωσης του ΑΦΜ ως δικαιούχου/συνδικαιούχου στο δηλωθέν ΙΒΑΝ). Απορριφθείσες αιτήσεις μπορούν να αλαχθούν και να επανυποβληθούν.

ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ: η αίτηση έχει υποβληθεί και βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου των ακολούθων.

- αν το ΑΦΜ είναι δικαιούχος / συνδικαιούχος στο δηλωθέν IBAN.

- αν ο αιτών/αιτούσα δεν έχει ξεπεράσει την μία (1) αίτηση για τον ίδιο και τον/την σύζυγο και δεν έχει ξεπεράσει τις τρεις (3) για τα προστατευόμενα μέλη.

ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ: για τις αιτήσεις που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι για το ΙΒΑΝ/ΑΦΜ, και δεν απαιτούνται επιπλέον ενέργειες από τον πολίτη. Μετά την ολοκλήρωση της Περιόδου Υποβολής αιτήσεων (1η Ιουλίου 2022) θα εκτελεστούν οι διασταυρώσεις με τα στοιχεία λογαριασμών που θα δοθούν από τους παρόχους, ώστε να γίνει η εκκαθάριση και να υπολογιστεί το ποσό της επιδότησης.

ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα.

ΠΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα μέσω ΔΙΑΣ και περιμένουμε από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.

ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΑ: έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμη. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της.

Τελευταία τροποποίηση στις 02/07/2022 - 07:59