«Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή»: Η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης – Νέες οδηγίες

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή»: Η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης – Νέες οδηγίες
Παρασκευή, 01/07/2022 - 15:23

Σε εξέλιξη είναι το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» και η προθεσμία εκπνέει τις επόμενες μέρες. Τι αναφέρουν τα SMS που φτάνουν στα κινητά των πολιτών - Δείτε ξανά τις αιτήσεις που κάνατε μόνοι σας - Πρέπει να έχουν την ένδειξη «υποβληθείσα» για να θεωρούνται ενεργείς και έγκυρες.

Το «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» τρέχει αυτές τις μέρες και η προθεσμία για αίτηση εκπνέει στις 5 Ιουλίου αν δεν υπάρξει παράταση. Ταυτόχρονα πολλά είναι τα SMS που φτάνουν σε πολίτες για να ολοκληρώσουν την αίτησή τους.

Τις προηγούμενες μέρες έφτασαν απευθείας μαζικά μηνύματα απευθείας σε πολίτες, για να τους ενημερώσει ότι η αίτηση που συμπλήρωσαν παραμένει εκκρεμής, δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει υποβληθεί

Τα βήματα της διαδικασίας για την υποβολή αίτησης είναι τα εξής:

Η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς taxis του φυσικού προσώπου που υποβάλει αίτηση.

Στη συνέχεια γίνεται αυτόματα λήψη στοιχείων και επιλέγεται αν υπάρχει ΑΜΚΑ για ΑΜΕΑ. Τα στοιχεία επιβεβαιώνονται και αποθηκεύονται σε επίπεδο χρήστη.

Στη συνέχεια γίνεται δημιουργία της αίτησης.

Ακολούθως καταχωρείται λογαριασμός παροχής, ο οποίος και ελέγχεται (θα πρέπει να είναι οικιακός και να μην έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη αίτηση).

Στη συνέχεια επιλέγονται ως 3 συσκευές (μόνο το είδος, όχι συγκεκριμένο μοντέλο κλπ).

Η αίτηση ολοκληρώνεται (αίτηση «ενεργή»).

Πρέπει πριν από την υποβολή, να έχει προηγηθεί καταχώρηση και επιβεβαίωση αριθμού κινητού τηλεφώνου.

Μετά την επιβεβαίωση και του τηλεφώνου, ο αιτών εισέρχεται στην αίτηση και τότε μπορεί και από την καρτέλα Σύνοψη να κάνει Υποβολή Αίτησης. Μόνο αν εμφανίσει την ένδειξη ( «υποβληθείσα») η αίτηση έχει υποβληθεί πλήρως.

Όσοι δικαιούνται την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών θα πρέπει μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου να αγοράσουν τις νέες συσκευές, ενώ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να γίνει η απόσυρση των παλαιών.

Για να είναι δυνατή η επιχορήγηση της αγοράς μίας νέας ηλεκτρικής συσκευής, θα πρέπει αντίστοιχα να πραγματοποιείται απόσυρση προς ανακύκλωση μίας παλιάς που ανήκει στην ίδια κατηγορία με την επιχορηγούμενη.

Ειδικότερα, για τους σκοπούς του Προγράμματος επιτρέπεται η επιχορήγηση:

κλιματιστικού (κατηγορία 1) προς αντικατάσταση παλαιού κλιματιστικού,

ψυγείου (κατηγορία 2) προς αντικατάσταση παλαιού ψυγείου

καταψύκτη (κατηγορία 3) προς αντικατάσταση παλαιού καταψύκτη

Για τους σκοπούς της απόσυρσης, ως ένα (1) κλιματιστικό ορίζεται μια Εσωτερική και μια Εξωτερική Μονάδα (σετ).

Ποιες συσκευές θα γίνονται δεκτές

Οι προς ανακύκλωση συσκευές πρέπει να είναι άρτιες, όπως μπορεί να επιβεβαιωθεί μετά από γενικό οπτικό έλεγχο πριν την απόσυρσή τους. Επίσης, θα πρέπει να βρίσκονταν πριν την αντικατάστασή τους τοποθετημένες στην κατοικία η οποία δηλώνεται στην αίτηση χρηματοδότησης.