Επίδομα βενζίνης: Μέχρι πότε είναι ενεργοποιημένη η κάρτα fuel pass

Επίδομα βενζίνης: Μέχρι πότε είναι ενεργοποιημένη η κάρτα fuel pass
Τετάρτη, 18/05/2022 - 07:10

Περισσότεροι από δύο εκατ. πολίτες έχουν υποβάλει μέχρι τώρα αίτηση για την απόκτηση του Fuel Pass, δικαιούχοι του οποίου είναι οι πολίτες με οικογενειακό εισόδημα έως τριάντα χιλ. ευρώ.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την απόκτηση του είναι το φυσικό πρόσωπο να μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα ή μοτοσικλέτα. Επιπλέον, το συγκεκριμένο μέσο μετακίνησης να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι' αυτό τέλη κυκλοφορίας. Το φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οχήματος, ή αυτό να βρίσκεται σε καθεστώς leasing.

Υπάρχουν δύο τρόποι για την οικονομική ενίσχυση του δικαιούχου: είτε αυτός θα εκδώσει τη ψηφιακή κάρτα την οποία μπορεί να χρησιμοποιεί και να πληρώνει μέσω του smartphone, είτε επιλέγοντας την απευθείας καταβολή της επιδότησης σε τραπεζικό λογαριασμό.

Η ψηφιακή κάρτα θα είναι ενεργοποιημένη έως τις 31 Ιουλίου του 2022, ενώ να σημειωθεί πως με την απόκτηση ψηφιακής κάρτας το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά πέντε ευρώ. Εάν όμως τα χρήματα πιστωθούν σε τραπεζικό λογαριασμό, τότε δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός.

Για την είσοδο στην πλατφόρμα ο πολίτης εισέρχεται χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet είτε απευθείας μέσω του vouchers.gov.gr, είτε από το gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις».

Μετά την είσοδό στην εφαρμογή ο δικαιούχος θα πρέπει να κάνει επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας του και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν.

To ΙΒΑΝ του λογαριασμού θα πρέπει να ανήκει σε μία από τις παρακάτω τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα: Alpha Bank Τράπεζα Πειραιώς Εθνική Τράπεζα Eurobank Viva Παγκρήτια Τράπεζα.

Επίσης, υπενθυμίζεται πως το ποσό ενίσχυσης καθορίζεται βάσει του άρθρου 81 του ν. 4916/2022. Ειδικότερα, για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο 2022, η πίστωση ανέρχεται στα ακόλουθα ποσά :

Πενήντα ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη Νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη Νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

Σαράντα ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα,

Τριάντα πέντε ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών - μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

Τριάντα ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Για τους δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της παραπάνω οικονομικής ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά πέντε (5) ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 18/05/2022 - 07:11