Οι επόμενες κινήσεις της Motor Oil

Οι επόμενες κινήσεις της Motor Oil
Παρασκευή, 05/04/2024 - 08:44

Στην εκτίμηση πως θα παραμένει σταθερή η εγχώρια αγορά καυσίμων προχώρησε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Motor Οil Πέτρος Τζανετάκης μιλώντας σε αναλυτές.

Στην εκτίμηση πως θα παραμένει σταθερή η εγχώρια αγορά καυσίμων προχώρησε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Motor Οil Πέτρος Τζανετάκης μιλώντας σε αναλυτές. Σημείωσε μάλιστα πως τον όμιλο αυτή τη στιγμή δεν τον επηρεάζουν τα γεγονότα στην Ερυθρά θάλασσα. Όπως ανέφερε ο κ. Τζανετάκης η βενζίνη κατέγραψε αύξηση, σε αντίθεση με το πετρέλαιο θέρμανσης.

Το 2023 η συνολική ζήτηση πετρελαιοειδών προϊόντων σε εγχώριο επίπεδο περιορίστηκε λίγο κάτω από τους 12 εκατομμύρια ΜΤ παρουσιάζοντας μείωση κατά 0,8%. Στην εξέλιξη αυτή σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η μείωση της ζήτησης πετρελαίου θέρμανσης κατά 375 χιλιάδες ΜΤ (μείωση κατά 32,3%) λόγω των ηπιότερων καιρικών συνθηκών κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Αντίθετα, αύξηση σημείωσε η ζήτηση στα καύσιμα αεριωθούμενων και στις βενζίνες κατά 88 χιλιάδες ΜΤ (αύξηση κατά 5,92%) και 87 χιλιάδες ΜΤ (αύξηση κατά 4,27%) αντίστοιχα κυρίως λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης και των αυξημένων μετακινήσεων.

Ο Όμιλος ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, με κύκλο εργασιών €13,3 δισεκατομμύρια, ~3.000 εργαζόμενους και πάνω από 1.500 πρατήρια σε Ελλάδα, Κύπρο και Νοτιοανατολική Ευρώπη, κατέχει ηγετική θέση στην αγορά διύλισης και εμπορίας πετρελαιοειδών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιπλέον λειτουργεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές με εγκατεστημένη ισχύ στην περιοχή. Ο Όμιλος διαφοροποιήθηκε επίσης στην κυκλική οικονομία και τα εναλλακτικά καύσιμα με εξαγορές στους τομείς των βιοκαυσίμων και της διαχείρισης αποβλήτων. Η επιχειρηματική αποστολή του Ομίλου ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ είναι να δραστηριοποιείται αποτελεσματικά, υπεύθυνα και κερδοφόρα στους κλάδους του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και σε άλλες συναφείς δραστηριότητες και να επενδύει σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας, για την κάλυψη των εξελισσόμενων αναγκών των πελατών και της ζήτησης ενέργειας της περιοχής.